Metin KOÇ / sozcu.com.tr

İsmail Köybaşı’nın yokluğunda sol beki Motta’ya teslim eden Beşiktaş, Brezilyalı oyuncunun bekleneni verememesi ve agresif hareketleri nedeniyle sol bek mevkiinde yeni arayışlara girdi.

Avrupa liglerindeki genç oyuncuları takip eden ve sezon başında ileriye dönük yatırım amaçlı Pedro Franco’yu Beşiktaş’a kazandıran siyah-beyazlıların futbol direktörü Önder Özen rotasını Hollanda’ya çevirdi.

Hollanda 2. lig ekiplerinden FC Dordrecht’de kiralık olarak forma giyen Yoel van Nieff’i listesine alan Özen, devre arasında 20 yaşındaki oyuncuyu siyah-beyazlı renklere bağlayabilmek için mesai harcayacak.

Bu sezon FC Dordrecht formasıyla ligde 14 maça çıkan genç yıldız, sol bek mevkiinde oynamasına rağmen 6 gol ve 3 asistin altına imza attı. Teknik kapasitesi ve mesafe tanımaksızın attığı sert şutlarla bilinen Yoel Van Nieff 2009-10 sezonunda Fenerbahçe A2, 2010-11 sezonunda ise Beşiktaş A2 takımlarına gol atmayı başarmıştı.

Bonservisi Hollanda 1. Lig ekiplerinden FC Groningen’de olan genç yıldızın kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Chelsea, Manchester United, Newcastle United gibi İngiliz futbol devlerinin peşinden koştuğu 20 yaşındaki oyuncuyu elinden kaçırmak istemeyen Beşiktaş, devre arasında transferi mutlu sonla bitirmek istiyor.

Büyük gelecek vaad eden Yoel Van Nieff’in piyasa değeri 100 bin euro ancak kulübü FC Groningen’in genç yıldız için 1 milyon euro’ya yakın bir bonservis bedeli isteyeceği tahmin ediliyor.