Yeni sezon öncesi yeni gelen yönetimle transfer sezonuna giren ve Taye Taiwo gibi önemli bir ismi kadrosuna katarak adından söz ettiren Bursaspor'da bir detay dikkatlerden kaçmadı. Son zamanlarda Fildişi'nin en dikkat çeken golcülerinden olan ve Wilfried Bony'nin 14 milyon Euro'ya İngiltere Premier Lig takımlarından Swansea City'ye transfer oldu. Bursaspor 2010-11 sezonunun ocak ayında yıldız ismi elinden kaçırmıştı.

1 MİLYON EURO FARKLA VITESSE'YE

2011 ara trasnfer döneminde merhum İbrahim Yazıcı başkanlığındaki yönetimin futbol şube sorumlusu Mesut Mestan, Bony Sparta Prag'da forma giyerken oyuncunun transferi için görüşmeleri yürüten isimdi.

Mestan, Bony Wilfried için 4 milyon euro isteyen Sparta Prag kulübüne son olarak 3 milyon euro teklif etti. Geri adım atmayan Prag yönetimi, 24 yaşındaki oyuncuyu 4 milyon Euro'ya Hollanda'nın Vitesse kulübüne sattı. Bunun üzerine yeşil-beyazlılar Tetteh Bangura'yı kadrolarına kattılar.

HOLLANDA'YI SALLADI

Hollanda'da gösterdiği performansla adını dünyaya duyuran Fildişili forvet, ilk senesinde 34 maçta 18 gol kaydetti. Bony geride bıraktığımız sezonda da asıl patlamasını yaptı. Vitesse formasıyla 36 resmi maça çıkan golcü oyuncu tam 37 kez fileleri sarsarak Hollanda'da gol kralı oldu.

14 MİLYON EURO'YA SATILDI

Bony, Vitesse'de geçirdiği başarılı sezonun ardından İngiltere Premier Lig takımlarından Swansea City'ye 14 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. İngiltere'de göstereceği performansı merakla beklenen Bony'nin hedefi ise Didier Drogba'nın yakaladığı başarılı performansı geçmek. Bony İngiltere Premier Lig'de aynı istikrarlı çıkışını sürdürürse daha yüksek ihtimalle daha büyük bir takıma transfer olacak ve dünyanın sayılı santrforları arasına girecek.