Fransa'da yayın yapan Sofoot dergisi, dünyada takımlarını destekleyen en ateşli taraftar listesine giren ilk 10 kulübün ismini yayınlarken, listede Türkiye'den sadece Galatasaray taraftarı yer aldı.

Sarı-kırmızılı taraftarların "Top 10"da 6'ncı olduğu sıralamada Arjantin'den Boca Juniors taraftarları birinci, Almanya'dan Borussia Dortmund taraftarları ikinci ve İskoçya'dan Celtic taraftarları üçüncü oldu.

Galatasaraylı seyircilerden övgü ile bahseden dergi, sarı kırmızılı taraftarların son dönemlerde özellikle derbi ve Şampiyonlar Ligi'nde yaptıkları koreografilerle ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın önüne geçtiğini savundu. Galatasaraylı ateşli taraftarların, statta yaptıkları 3D gösterilerle de dünyada öncü olduğuna dikkat çeken dergi, Galatasaray takımının zaferlerindeki en önemli desteğinin seyirci olduğunu ifade etti.

Fransız Sofoot dergisinin yayınladığı ilk 10 taraftarın listesi ise şöyle açıklandı:
1. Boca Juniors, 2. Borussia Dortmund, 3. Celtic, 4. Raja Casablanca, 5. Nápoles, 6. Galatasaray, 7. Athletic Bilbao, 8. Kızılyıldız, 9. Urawa Red Diamonds, 10. Saint Etienne