Ülkesinden örnek veren İtalyan teknik adam ‘Dünyanın en iyilerinden Buffon da senin yaşlarında, birinci kaleci sakatlanınca şans bulmuştu, sıra sende. Göster kendini’ diyerek genç Eray’ı motive etti.

Sağ ayak baş parmağı kırık olan Fernando Muslera İstanbul’da kaldı ve Danimarka kafilesinde yerini almadı. Ayağına atel takılan Muslera tedavi oluyor ve sarı-kırmızılı kaleyi sürpriz bir isim korumaya hazırlanıyor.: Eray İşcan.

TAFFAREL MOTİVE ETTİ
Yedek kalecilerden Aykut Erçetin’in ismi sezon başında UEFA’ya bildirilmedi. Ufuk Ceylan’ın sakatlığı ise tam olarak geçmedi. Sözün özü Eray’dan başka çare yok!

Kaleci antrenörü Taffarel ve hocası Roberto Mancini de özel olarak ilgileniyor.

Eray’a Gianluigi Buffon örneğini veren Mancini, ‘Buffon kariyerinin başında Parma’da yedekti. Birinci kaleci sakatlandı ve tıpkı senin gibi genç yaşta kaleye geçmek zorunda kaldı. Ama şansını iyi kullandı ve formayı hiç bırakmadı. Hatta dünyanın en iyisi oldu Buffon’ dedi ve ekledi: ‘Böyle şanslar her kalecinin ayağına 1 veya 2 defa gelir. Sana güveniyorum, bu şansı iyi değerlendir’

GENÇ ERAY SÖZ VERDİ
Mancini’yi dikkatle dinleyen 22 yaşındaki Eray, önce hocasına kendisine inandığı içi teşekkür etti. Ardından da Kopenhag karşısında iyi oynayacağına dair söz verdi.

EGEHAN ŞENGÜL / AMK