Süper Lig’de bu sezon tarihindeki en golcü sezonlarından birini yaşayan ancak bunu defans ve orta sahadan gelen oyuncuların katkısıyla gerçekleştiren Beşiktaş’ta, gelecek sezonun transfer çalışmalarına başlandı bile. Siyah-beyazlı kulübün transferdeki önceliği ise santrfor.

Vatan'ın haberine göre, Mustafa Pektemek’in 2. haftada yaşadığı sakatlığın ardından formasına yeni yeni kavuşması, Almeida’nın yarım sezonda 2 kez kas yırtılması yaşaması, yeni transferler Dentinho ve Niang’ın ise devre arasında kadroya katıldıktan kısa süre sonra yaşadıkları sakatlıklarla koca sezonu neredeyse santrforsuz tamamlamak üzere olan Beşiktaş’ta bu bölge için bulunan isim Hollanda 1. Lig takımlarından Vitesse’de forma giyen Bony Wilfried.

‘25 GOLÜ GARANTİ’
Siyah-beyazlı kulübün futbolcu araştırma ekibinin başında bulunan Fikret Demirer, yaklaşık 1 yıldır izlediği Fildişi Sahilli golcü için yönetime alınması yönünde rapor verdi.

Teknik direktör Samet Aybaba ve başkan Orman ile dün biraraya gelen Demirer, “Bu oyuncuyu mutlaka alalım. İnanılmaz bir futbolcu. Eğer Wilfried’i takıma katarsak bir sezonda 25 golü garanti” dedi.

Bunun üzerine bu sezon Vitesse formasıyla 33 maçta 36 gol atan Fildişi sahilli oyuncu ile irtibat kuran siyah-beyazlı yöneticiler, 24 yaşındaki futbolcuyla prensip anlaşmasına vardılar. 2015 sezonunun sonuna kadar Vitesse ile sözleşmesi bulunan Wilfried için Beşiktaş yönetimi, Hollanda kulübüyle sezon sonu görüşerek bu transfere nokta koyacak.