Gençlerbirliği, Belçikalı golcü Björn Vleminckx’in yerini doldurmak için arayışlarını Fransa’da sürdürüyor.

Fuat Çapa ile yolların ayrılmasında sonra takımın başına gelen Metin Diyadin ile genel menajer Cem Onuk, dün Fransa’nın başkenti Paris’e gitti. Diyadin ve Onuk, Fransa Kupası finalinde Bordeaux ile karşılaşan Evian’ın golcüleri Saber Khelifa ve Yannick Sagbo’yu izledi.

Karşılaşmayı 3-2 kazanan Bordeaux, Fransa Kupası’nı müzesine götürdü. Gençlerbirliği’nin takip ettiği golcü futbolcular Khelifa ve Sagbo, sahaya ilk 11′de çıktı. Sagbo, 51. dakikada skoru 1-1′e getiren golü atsa da bu gol Evian’ın kupayı kazanması için yeterli olmadı.

Futbolcuların menajerleri ve Evian Kulübü yetkilileriyle karşılaşmanın ardından bir de görüşme yapan genel menajer Onuk ile Diyadin, bugün Ankara’ya dönecek.

İZLENEN İKİ OYUNCU

Gençlerbirliği’nin transfer için izlediği Tunus Milli Takımı formasını da giyen, 1986 Gabes doğumlu Khelifa, bu sezon 25 lig maçında 13 kez gol sevinci yaşadı. Evian ile 2014′ün Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan 1.83 metre boyundaki Khelifa, bu yıl Fransa Kupası’nda 3, Lig Kupası’nda ise 1 gol atma başarısını gösterdi.

Fildişi Sahili asıllı Fransa vatandaşı 25 yaşındaki Yannick Sagbo da 35 lig maçında rakip fileleri 6 kez havandırırken, 4 de asist yaptı. Kanatlarda da görev alabilen Sagbo, 2 kez de Fildişi Sahili Milli Takımı’na davet edildi. Forvet oyuncusunun, 2014 yılına kadar Evian ile sözleşmesi bulunuyor.

TRANSFERLER FRANSA DÖNÜŞÜ NETLİK KAZANACAK

Diyadin ve Onuk, Fransa’dan döndükten sonra başkan İlhan Cavcav ile bir araya gelerek, bugüne kadar izlenen oyuncuların transfer şartları hakkında bilgi verecek ve takıma kazandırılacak golcünün ismi netleştirilecek.

Bu arada, Almanya 2. Lig takımlarından Paderborn’un forması giyen Deniz Naki ile İtalya’nın Pescara takımına geçen yıl transfer olan Mervan Çelik’in de kırmızı-siyahlı kulübün gündeminde olduğu öğrenildi.

İSVİÇRE’DE GENÇ TAKİBİ

Kırmızı-siyahlılarda, genel menajer Cem Onuk’un yardımcılığını yapan Ferda Ramanlı’nın da İsviçre’ye gittiği öğrenildi.

Bu ülkede bir süredir izlediği genç futbolcuların son durumu hakkında rapor hazırlayan Ramanlı, dönüşünde değerlendirmelerini yönetime sundu.

İsviçre’de özellikle uzun zamandır takip edilen genç bir futbolcuyu kırmızı-siyahlı takıma kazandırmak için çalışan Ramanlı’nın, transferin önündeki ufak pürüzleri çözmeye çalıştığı ve genç yeteneğin Türkiye’de yerli statüsünde oynayabilme şartlarını araştırdığı ifade edildi.