Spor Toto Süper Lig'in 11. haftası yarın İstanbul'da derbi maça sahne olacak. Lider Fenerbahçe ile haftaya dördüncü sırada giren son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, Kadıköy'de karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Yıldırım'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak Kemal Yılmaz, ilave yardımcı hakemleri olarak da Süleyman Abay ve Deniz Çoban görev alacak. Süper Lig'de 10. haftayı Fenerbahçe 25 puanla lider, Galatasaray ise 19 puan ve gol averajıyla dördüncü sırada tamamladı.

Derbiyi büyük taraftar desteği altında oynayacak lider Fenerbahçe, rakibini yenerek aradaki puan farkını 9'a çıkarmak amacında. Kadıköy'de 14 yıla yakın süredir maç kazanamayan Galatasaray ise taraftar desteğinden yoksun mücalede edeceği derbide bu şanssızlığına son vererek, zirve yarışında puan farkını 3'e indirmeyi hedefliyor.

İki takımın teknik direktörleri Ersun Yanal ile Roberto Mancini'yi Türkiye'de ilk kez karşı karşıya getirecek dev maç öncesi Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Alper Potuk forma giyemeyecek. Galatasaray'da ise uzun süreli sakatlığı bulunan Hamit Altıntop'un yanı sıra, Fernando Muslera ile Wesley Sneijder'in sakatlıkları nedeniyle derbide forma giymesi beklenmiyor. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca Gökhan Zan ve kaleci Ufuk Ceylan'ın da sakatlıkları bulunuyor.