Ligde kalma mücadelesini çok yakından ilgilendiren maçta Sivasspor, Karabükspor'u 2-1 yendi ve rakibinin son haftaya sıkıntılı girmesine neden oldu.

Sivas'taki mücadelenin ilk yarısında önemli bir pozisyon yaşanmazken, ikinci yarıda heyecan fırtınası vardı. 57. dakikada LuaLua'nın vuruşunda Borjan nefis bir kurtarışa imza attı, dönen topta ise Uğur Uçar büyük bir hatayla topu kendi ağlarına gönderdi ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

73. dakikada sonradan oyuna giren Gökhan Ünal, skora beraberliği getiren gole imzasını attı ve takımını umutlandırdı. Karabükspor, galibiyet için bastırırken 2. golü kalesinde gördü. 78. dakikada Aatıf, hızlı gelişen bir atakta topu ağlara gönderip kırmızı beyazlıları 2-1 öne geçirdi.

Kalan bölümde iki takımın da başka gol bulamadı ve mücadele 2-1 Sivas'ın üstünlüğüyle sona erdi. Böylece Sivasspor 43 puana yükselirken, Karabükspor 37 puanda kaldı. Mavi Ateş böylece düşme ateşini son haftada iyice hissetmeye başladı. Mavi-kırmızılıar, ligde kalmak için Fenerbahçe karşısına çıkacak.

SİVASSPOR-KARABÜKSPOR: 2-1

STAT: 4 Eylül
HAKEM: Halis Özkahya
SİVASSPOR: Borjan, Uğur Kavuk, Navratil, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Hakan Arslan, Erman Kılıç (Dk. 77 Mehmet Nas), Grosicki (Dk. 89 Hayrettin Yerlikaya), Aatif (Dk. 84 Pedriel), Eneramo
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

KARABÜKSPOR: Tomic, Seric, Mabiala, Deumi, Uğur Uçar (Dk. 65 Gökhan Ünal), Birol Hikmet, Kağan Söylemezgiller, Shelton (Dk. 59 Güven Varol), Ahmet İlhan (Dk. 81 Hamroun), Lualua, İlhan Parlak
TEKNİK DİREKTÖR: Suat Sarıcan

GOLLER: Dk. 58 Uğur KK, Dk. 73 Gökhan, Dk. 78 Aatıf
SARI KART: Dk. 86 Hakan Arslan (Sivasspor)