Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile Orduspor karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar ligde kalmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan rakibini 2-0'la geçerek Avrupa Kupaları'na katılma yolunda önemli bir engeli kayıpsız geçti. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Niang ile 90. dakikada Oğuzhan kaydetti.

Taraftarının muhteşem desteğiyle maçtan galip ayrılan Beşiktaş, geçtiğimiz hafta Akhisar karşısında alınan 4 gollü mağlubiyetin yaralarını sardı.

Bu galibiyetle birlikte puanını 52'ye yükselten Aybaba'nın öğrencileri, puan cetvelinde 3. sıradaki yerini korudu.

Mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçtan boynu bükük ayrılan Orduspor ise üst üste 7. mağlubiyetini aldı ve ligde kalma ümitlerini mucizelere bıraktı.

Siyah-beyazlılar bir sonraki hafta Eskişehirspor deplasmanına konuk olurken, Orduspor evinde Avrupa Kupaları'na katılmayı hedefleyen Bursaspor'u ağırlayacak.


BEŞİKTAŞ:2 - ORDUSPOR:0

STAT: İnönü Stadı
HAKEM: Fırat Aydınus
YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Sivok, Escude, Emre, Dentinho (Dk. 67 Mehmet Akgün), Veli, Fernandes, Olcay, Mustafa (Dk. 46 Oğuzhan), Niang
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

ORDUSPOR: Fornezzi, Ömer, Yussuf, Ferhat Öztorun, M.Garcia (Dk. 63 Anıl), Umbides (Dk. 46 Barral), Ali, Ferhat Çökmüş, Monje (Dk. 46 Romero), Stancu, Hasan
TEKNİK DİREKTÖR: Cevat Güler

SARI KARTLAR: Dk. 54 Garcia, Dk. 56 Romero, Dk. 71 Ferhat Çökmüş, Dk. 90+3 Barral (Orduspor)

GOLLER: Dk. 25 Niang, Dk. 90 Oğuzhan (Beşiktaş)



MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

DK 5: Beşiktaş atağında, sol kanattan ceza alanına yapılan ortada topa Mustafa dokundu ama top sağ direğin dibinden dışarıya gitti.

DK 9: Tehlikeli gelişen Beşiktaş atağında savunma arkasına koşu yapan Niang, hafif sağ kanatta topla buluştu ve ceza alanına girip arka direğe yerden pasını attı ama Mustafa topa yetişemedi.

DK 17: Sağ kanattan gelişen Orduspor atağında ceza sahası ön çizgisine yapılan ortaya Stancu dokundu ve direğe vuran top dışarıya gitti. Orduspor gole çok yaklaştı.

DK 25: Beşiktaş, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Savunmanın ceza alanı dışına gönderdiği topa Mustafa sert vurdu. Fornezzi'den dönen topa bu kez Niang vurdu ve takımını öne geçirdi. 1-0

DK 42: Çok etkili gelişen Beşiktaş atağında, sol kanatta topla buluşan Olcay, rakibinden çok güzel sıyrıldı ve ceza alanına girdi. Ardından ceza alanı ön tarafındaki Fernandes'e yüksek bir top gönderdi ve Fernandes, topa gelişine çok sert vurdu ama Fornezzi başarılı bir kurtarış yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

DK 47: Gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Mustafa, ceza alanına koşu yapan Olcay'a pasını attı ama top kaleci Fornezzi'de kaldı.

DK 60: Bir başka Beşiktaş atağında ceza alanı önünde topla buluşan Olcay, pasını ceza alanı içindeki Dentinho'ya verdi. Dentinho'dan önce rakip savunma topu kornere gönderdi.

DK 64: Sol kanattan gelişen mor beyazlı ekibin atağında Stancu ceza sahasında yerde kaldı ve penaltı bekledi ama oyun devam etti.

DK 85: Çok tehlikeli gelişen Beşiktaş atağında, Olcay, sol kanattan ceza alanına ortasını gönderdi. Ceza alanı içinde Fernandes topu kontrol etti ve kaleye şutunu çekti ama Fornezzi topu kornere gönderdi.

DK 90: Gelişen Beşiktaş atağında sol kanattan ceza alanına giren Oğuzhan, rakiplerinden sıyrıldı ve son noktada savunmanın da hatasıyla son bir dokunuşla topu ağlarla buluşturdu. 2-0

DENTINHO İLK KEZ İLK 11'DE

Siyah-beyazlı takıma devre arasında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımından transfer edilen Brezilyalı futbolcu Dentinho, ilk kez 11'de sahaya çıktı. Daha önce ligde şans bulduğu 4 maçta sonradan oyuna giren Dentinho, Orduspor karşısında ilk 11'de görev aldı. Samet Aybaba, kaledeki tercihini ise Cenk Gönen'den yana kullandı ve McGregor'u yedek soyundurdu. En son 26. haftadaki Kasımpaşa karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Cenk, böylece 4 maç sonra formasına kavuştu.

3 CEZALI

Beşiktaş'ta 3 futbolcu, kart cezaları nedeniyle Orduspor karşısında oynayamadı. Sarı kart cezalıları Necip Uysal ve Ersan Gülüm ile kırmızı kart cezalısı Gökhan Süzen kadroda yer almadı. Sakatlığı geçen Fernandes 1, Sivok ise 4 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Sakatlığı bulunan Filip Holosko 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde McGregor, Oğuzhan Özyakup, Sinan Kurumuş, Mehmet Akgün, Hasan Türk, Erkan Kaş ve Ömer Arslan oturdu.

AYBABA'YA PROTESTO

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesi teknik direktör Samet Aybaba'ya tepki gösterdi. Takımların kadroları stat hoparlörlerinden açıklanırken, Aybaba'nın isminin anons edilmesinin ardından tribünlerde protesto sesleri yükseldi.

"OLCAY GELECEK, ÖZÜRT DİLEYECEK"

Taraftarlar ayrıca, Medical Park Antalyaspor maçında attığı gol sonrası yaptığı hareket nedeniyle futbolcu Olcay Şahan'ı da ismi anons edildiğinde ıslıkladı. Takımlar sahaya çıktığında da protestolarını sürdüren taraftarlar, "Olcay gelecek özür dileyecek" diye tezahürat yaptı. Bunun üzerine Olcay da tribünleri selamlayıp özür dileyince taraftarlardan alkış aldı. Kapalı tribünde bulunan siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi oyuncular ısınırken, "Formanın hakkını vermiyorsunuz" ve "Bu forma kutsaldır, nasip olmaz herkese" diye bir süre tezahüratta bulundu.

BAKAN ÇELİK DE MAÇTA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Beşiktaş-Orduspor maçını izledi. Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala stada gelen Çelik, maçı eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile protokol tribününden takip etti.

TRİBÜNLER DOLDU

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarını Orduspor maçında yalnız bırakmadı. Siyah-beyazlı taraftarlar, tribünleri doldurarak takımlarını destekledi. Yaklaşık 300 Orduspor taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarına destek verdi.