Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kaldı.

Beşiktaş'ın cezası nedeniyle sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocukların izlediği maçta Atatürk Olimpiyat Stadı büyük ölçüde boş kalırken, her iki ekipte gol bulmayı başaramadı..
KADROLAR

BEŞİKTAŞ: Tolga, Escude, Motta, Serdar, Ersan Gülüm, Veli, Necip, Gokhan, Olcay(Dk 62 Dentinho), Fernandes, Almeida
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Koray, Oboabona, Viera, Ali Adnan, Kıvanç, Sylvestre, Cernat(Dk. Kağan Sözlemezgiller), Tevfik, Sercan, Kweuke(Dk. 60 Cenk Ahmet)

BEŞİKTAŞ – ÇAYKUR RİZESPOR 

STAT: OLİMPİYAT
SAAT: 20.00
HAKEM: YUNUS Yıldırım

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Sivok, Escude, Motta, Veli, Necip, Gökhan Töre, Fernandes, Olcay, Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Koray, Viera, Oboabona, Ali Adnan, Sylvestre, Kıvanç, Tevfik, Cernat, Sercan, Kweuke
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

KADINLAR VE ÇOCUKLAR TRİBÜNE
Spor Toto Süper Lig'de bugün İstanbul'da Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Beşiktaş, erkek taraftarlarından yoksun çıkacağı mücadeleyi kayıpsız geçmek istiyor.

Galatasaray derbisinde çıkan olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama cezası alan siyah-beyazlı ekip, Karadeniz temsilcisini tribünlerde sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocukların yer alacağı karşılaşmada konuk edecek.Ligin 7. haftasında Eskişehirspor deplasmanında kazanarak (1-0) milli maçlar arasına moralli giren Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısında alacağı galibiyetle zirve yarışını sürdürmeyi hedefliyor.

BEŞİKTAŞ'IN İLK, BILIC'IN SON CEZALI MAÇI
Olaylı derbinin ardından ligde son iki maçını deplasmanda oynayan Beşiktaş, 4 maçlık cezasının ilkini bugünkü mücadelede çekecek. Sezon başından bu yana Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı maçlarda büyük bir taraftar desteğiyle oynayan siyah-beyazlı ekip, Çaykur Rizespor önünde bu destekten mahrum kalacak. Derbide hakeme yönelik hakareti nedeniyle aldığı 3 maçlık cezanın ardından Medical Park Antalyaspor ve Eskişehirspor maçlarında takımının başında yer alamayan teknik direktör Slaven Bilic, cezasını bugünkü maçla beraber tamamlayacak.

ATIBA VE MUHAMMED SAKAT
Sakatlıkları bulunan Atiba Hutchinson ve Muhammed Demirci'nin maçta forma giymemeleri bekleniyor. İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk'ün kadrodışı bırakıldığı siyah-beyazlı ekipte çalışmalarını özel program dahilinde sürdüren İsmail Köybaşı da kadroda bulunmayacak.

SEZONUN EN İYİ 7. HAFTASI
Süper Lig’de bu sezon geride kalan 7 haftada 15 puan toplayan ( bir maçı eksik) Beşiktaş böylece son 5 sezonun en iyi ilk 7 hafta performansına ulaştı. Bu sezon 7.hafta sonunda 2.sırada bulunan Beşiktaş geçen sezon 8 puanla 11.sırada, 2011-12 sezonunda 13 puanla 5.sırada, 2010-11 sezonunda 13 puanla 5.sırada, 2009-10 sezonunda 9 puanla 9.sırada yer almıştı. Beşiktaş şampiyon olduğu 2008-09 sezonunda ise 7.haftayı 17 puanla lider geçmişti.

RİZE BOŞ GEÇMİYOR
Ç.Rizespor bu sezon Süper Lig’de oynadığı 7 maçta da gol attı. Ç.Rizespor toplamda rakiplerine 13 gol atarken 1 maçta 5 gol, 2 maçta 2 gol, 4 maçta 1’er gol kaydetti. Ç.Rizespor böylece bu sezon Süper Lig’de oynadığı her maçta gol atan tek takım oldu.

SERCAN KAYA FORMDA
Ç.Rizespor takımında Sercan Kaya bu sezon oynadığı 7 maçta toplam 7 gole doğrudan etki yaptı. Sercan Kaya bu sezon 4 gol atarken arkadaşlarına 3 gol pası verdi, takımının gollere en çok katkı veren oyuncusu oldu.