Fenerbahçe'nin elden çıkarmak istediği Slovak kanat oyuncusu Miroslav Stoch için İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Southampton'ın talip olduğu İngiliz basınınca iddia edildi.

Sporx'te yer alan habere göre, yabancı sayısı sınırlamasının düşmesi ve geçen sezon beklentileri karşılayamayan Stoch'un, Fenerbahçe'nin önümüzdeki sezonun planlarında öğrenildi. Premier Lig'de daha iddialı hale gelmek isteyen Southampton ise daha önce Chelsea ve Twente formaları giyen Stoch'un 23 yaşında olması ve menajerleri Mauricio Pochettino'nun aradığı özelliklerde olması nedeniyle bu transferi bitirmek istedikleri belirtildi.

Southampton menajeri Mauricio Pochettino'nun daha önce ön alana hızlı ve kurnaz bir oyuncu ekleyeceklerini belirttiği ve 2010 yılında Chelsea'den Fenerbahçe'ye transfer olan Stoch'un bu özelliklerde olduğu belirtildi. Fenerbahçe'nin Stoch için ödediği 6 milyon euro civarında bir bonservis bedeli talep ettiği, Southampton'ın ise stopere eklediği Dejan Lovren sonrası boşa çıkan Portekizli stoper Jose Fonte'yi önereceği belirtildi.

Geçtiğimiz sezon ligde yalnızca 12 kez forma giyen Stoch'un da bu transfere tekrar kendisini ispatlamak adına sıcak baktığı savunuldu.