Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, Slovenya'nın Bled kentinde sürdürdüğü 2013-2014 sezonu hazırlıkları kapsamında Olimpia Ljubljana ile 30'ar dakika üzerinden iki devre hâlinde oynanan bir antrenman maçı yaptı.

Sarı-kırmızılılar, Slovenya ekibinin 19 Yaşaltı Takımı'ndan oyuncuları ağırlıklı olarak kullandığı karşılaşmadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı. Galatasaray'ın gollerini 20. dakikada Felipe Melo, 30. dakikada Johan Elmander ve 59. dakikada Umut Bulut kaydetti. Öte yandan, karşılaşmada Fatih Terim Erman Kılıç'ı sol bek olarak görevlendirdi.

Kamp antrenmanlarının yapıldığı sahada gerçekleşen karşılaşmaya Ufuk Ceylan – Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Ceyhun Gülselam, Erman Kılıç – Kazım Kazım, Felipe Melo, Yekta Kurtuluş, Nordin Amrabat – Umut Bulut, Johan Elmander ile başlayan G.Saray, ilk iki dakikada üç köşe vuruşu kullandıktan sonra ilk ciddi gol girişimini dokuzuncu dakikada yaptı. Felipe Melo'nun orta sahadan sağ kanattaki Sabri Sarıoğlu'na attığı top, uzak direkeki Nordin Amrabat'a gönderildi. Amrabat'ın vuruşundan isabetli bir şut çıkmadı.

Galatasaray, maçın 14. dakikasında Yekta Kurtuluş'un ceza sahasına hareketlenmesinin ardından skoru değiştirmeye yaklaştı. Yekta, sağ kanattan etkili bir bindirme yapan Sabri'yi gördü. Sabri'nin pasında ön direğe koşu yapan Umut Bulut, topu ağlara gönderse de karşılaşmanın yardımcı hakemi ofsayt bayrağını kaldırdığı için gol geçerli sayılmadı.

İki dakika sonra orta sahada pas arası yapan Felipe Melo, topla hareketlenerek kaleyi denedi. Ancak isabetli bir şut olmadı. Brezilyalı oyuncu, 20. dakikada ise benzer pozisyon sonrasında perdeyi açan vuruşu yaptı. Ceza sahasına girmek üzereyken gönderdiği şut, uzak köşedeki yan ağların içine gitti. Ve Galatasaray, karşılaşmada öne geçmiş oldu: 1-0.

Golün hemen ardından orta sahada Felipe Melo, sağ kanattan topsuz koşu yapan Sabri Sarıoğlu'nu gördü. Kaptan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamadı. İlk yarının son dakikasında ise yine Felipe Melo'nun orta sahanın merkezinde şekillendirdiği bir pozisyonun ardından ikinci gol geldi. Brezilyalı'nın savunma arkasına attığı pasa Umut Bulut hareketlendi. Rakip kaleciden önce hamle yaparak topu kontrol eden tecrübeli oyuncu, kaleciyi geçtikten sonra yaptığı vuruşta direğe takıldı. Daha sonra pozisyonu takip ederek ceza sahasındaki Yekta Kurtuluş'u gördü. Yekta ise uygun durumdaki Johan Elmander'e pas verdi. İsveçli oyuncu, şık bir plaseyle ilk yarının skorunu belirledi: 2-0.

Galatasaray, ikinci yarının ilk bölümünde savunmanın solunda oynayan Erman Kılıç'ın koşularıyla rakip kalede tehlikeler oluşturdu. İlk olarak 32'de Johan Elmander'e ceza sahasında gol imkânı yaratan Erman, 37'de kullandığı serbest vuruşla gole yaklaştı. Maçın 41 dakikasında Yekta Kurtuluş yerini Semih Kaya'ya bıraktı. Bir dakika sonra Umut Bulut, Nordin Amrabat'ın sol kanattan yaptığı ortada istediği kafa vuruşunu gerçekleştiremedi. 54'te Erman Kılıç'ın pasında golü bulamayan Umut, 59'da skoru 3-0'a taşıyan golü attı.

Orta sahada Erman Kılıç'ın savunma arkasına bıraktığı pasın ardından rakip kaleciyle karşı karşıya kalan Johan Elmander, daha uygun durumdaki Umut Bulut'a yaptığı asist sonrası takım arkadaşının gole ulaşmasına yardımcı olarak maçın skorunu belirlemiş oldu.