Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) yeni bir organizasyonu yürürlüğe sokuyor; UEFA Gençler Ligi.

İlki önümüzdeki sezon yapılacak olan ve kulüplerin 19 yaş altı takımlarının mücadele edeceği organizasyon UEFA Şampiyonlar Ligi formatını taşıyacak. Takımlar Devler Ligi takvimine göre birbirleriyle oynayacak.

Sporx'in haberine göre, 32 takımın mücadele edeceği turnuvada Türkiye'den ise Galatasaray zorlu rakiplerle karşılaşacak. 4'erli 8 grubun olacağı şampiyonada geçtiğimiz sezon Devler Ligi vizesi alan takımların genç takımları sahada olacak.

Turnuvaya katılma hakkı kazanan takımlar şu şekilde:
Manchester United
Manchester City
Chelsea
Barcelona
Real Madrid
Atletico Madrid
Bayern Munich
Borussia Dortmund
Bayer Leverkusen
Juventus
Napoli
Porto
Benfica
Paris Saint-Germain
Marsilya
CSKA Moskova
Ajax
Shakhtar Donetsk
Olympikaos
Galatasaray
Anderlecht
Kopenhag

UEFA Gençler Ligi adını alan turnuva için bahsedilen diğer isim ise UEFA U19 Şampiyonlar Ligi. Güney Amerika'nın en büyük mücadelesi olan Copa Libertadores'in gençler için düzenlediği U-20 Copa Libertadores ile benzerlikler taşıyor.

UEFA başkanı Michel Platini turnuva ile yaptığı açıklamada "Bu turnuva Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımları bir kademe daha cazip kılacak" dedi.

Bir televizyon yapımcısı Justin Andrews ve Brentford sportif direktörü Mark Warburton tarafından ortaya çıkarılan NextGen U-19 Avrupa Şampiyonası ise UEFA'nın bu organizasyonu yürürlüğe koymasıyla eski popülerliğini kaybedecek.