Bruma, İstanbul'a beklenenden biraz daha geç gelirken, havaalanından sonra sağlık kontrollerine geçeceği ve bir sorun çıkmaması durumunda buradan resmi imza için kulübe gideceği belirtildi.



İŞTE TRANSFERİN PERDE ARKASI

Monaco, Chelsea, Real Madrid, Manchester City ve Porto gibi elit kulüplerin de ilgilendiği 18 yaşındaki Portekizli yıldızı kadrosuna katarak, büyük ses getiren Cim-Bom, Jardel’den sonra tarihinin en pahalı transferini bitirirken, kritik sürecin son saatlerinde yaşanan gelişmelere ulaşıldı.

Sürekli fiyat artıran ve son olarak 14 milyon euroya çıkan Sporting Lizbon’un bu tavrı sonrası, transferi bizzat yürüten Başkan Ünal Aysal’ın operasyondan vazgeçme kararı aldığı belirlendi. Aysal’ın, Teknik Direktör Fatih Terim’le yaptığı görüşme sonrası ise fikrini değiştirdiği kaydedildi.

Başkan Aysal, Terim’le yaptığı görüşmede yabancı sayısını hatırlatarak, “Hocam Bruma’yı çok istediniz. Biz de elimizden geleni yaptık. Bruma ile beraber 10 yabancımız olacak. Ama gelin görün ki hesap her gün şişiyor. Biz de vizyonu olan, güçlü bir kulübüz. Böyle bir yeteneği elbette almak için bütün şartları zorlarız. Fakat bu kadar yabancı içinde Bruma’ya forma var mı? Henüz çok genç ve lüks olmaz mı?” diye sordu.

İYİ BİR YATIRIM OLUR'

Fatih Terim’in, Başkan Aysal’ın bu sorusuna karşılık, “Başkanım, Bruma benim takımımda her zaman olacak. Onu çok uzun zamandır takip ediyorum. Böyle bir yeteneğe 11’de forma verilir. Kaldı ki kanatlardaki sorunumuz da ortada” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Ünal Aysal’ın, Terim’in bu teyidi sonrası 10 milyon eurodan 12 milyon euroya çıkma kararı aldığı ve transferi sonuçlandırdığı ortaya çıktı.

Bruma’nın iyi bir yatırım olacağına da dikkat çeken Fatih Terim, “Kulüp ilerleyen yıllarda ondan çok büyük paralar kazanacak” dediği vurgulandı.

21.3 MİLYON EURO

Galatasaray’ın Jardel’den sonraki en pahalı transferi olan Bruma’nın sarı-kırmızılı kulübe maliyeti 21.3 milyon euro olacak. 18 yaşında yetenekli futbolcu için Sporting Lizbon’a 2 milyonu bonus olmak üzere 12 milyon euro verecek olan sarı-kırmızılılar 5 yıl için ise Bruma’ya 9.3 milyon euro ödeyecek. Bruma ilk yıl 1.3 milyon euro alacak ve her sezon ücreti 100 bin euro artacak. Genç futbolcuya maç başı ücreti olarak da 10 bin euro verileceği bildirildi.

Gümüş Krampon aldı

Bruma, 24 Ekim 1994’te Gine Bissau’nun başkenti Bissau’da doğdu. Küçük yaşta Portekiz’e göç etti. 13 yaşına girmeden Sporting Lizbon akademisine girdi. Burada oynadığı genç takımlarda 80’den fazla golün altına imzasını attı.

18 yaşında, 10 Şubat 2013 Bruma’nın A takım forması ile çıktığı ilk karşılaşma oldu. Gil Vicente’ye karşı hemen bir sonraki maçında ise A takım ile ilk golünü kaydetti. Türkiye’de bu yaz düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası ise Portekizli oyuncunun uluslararası alanda tanınmasını sağlayan organizasyon oldu. Forma giydiği 4 maçta 5 gol atan ve 2 de asist yapan Bruma, Ganalı Assifuah’ın ardından en golcü ikinci oyuncu oldu ve “Gümüş Krampon” ödülünü aldı. Bruma geçen sezon Sporting Lizbon ile 13 lig maçında forma giyerken 1 gol ve 4 asist ile oynamıştı. Ünlü spor kanalı ESPN, 2014 Dünya Kupası için yaptığı incelemede, Bruma’yı bu organizasyonda parlamaya yakın 6 genç oyuncu arasında gösterdi.