Aykut Kocaman’ın istifasının kabul edilmesinin hemen ertesinde Yanal ile masaya oturan sarı-lacivertliler başarılı çalıştırıcıyla prensipte anlaşmaya varıp, diğer alternatiflerle görüşmek için vedalaşmıştı. Yanal’ın ardından Mustafa Denizli, Fabio Capello, Mircea Lucescu. Joachim Löw, Felix Magath ve Bert van Marwijk ile temasa geçen Kanarya’da özellikle başkan Aziz Yıldırım, Ersun Yanal’ı takımın başında görmek istiyor.

Nedeni ise Yanal’ın F.Bahçe Kulübü’nde başkan ve yöneticilerle yaptığı görüşmede sergilediği performans...

KOCAMAN’A ÖVGÜ

Futbolda kullandığı bilimsel yöntemlerle dikkat çeken, istatistiğe büyük önem veren, ve küçük bütçeli takımlarda elde ettiği başarılarla dikkat çeken Yanal’ın ilk artısı F.Bahçe ile yapılan görüşmeye takımla ilgili hazırladığı ayrıntılı bir dosyayla gitmesi oldu. Aziz Yıldırım’ın bu durumdan çok etkilendiği ifade edilirken Yanal, “Hiç bu kadar iyi bir kadrosu olan takımla çalışmadım. Aykut Kocaman çok iyi bir hoca. Çok daha başarılı işler yaptı. Kurduğu sistem de çok iyi. Birkaç küçük oynama ve birkaç takviye ile F.Bahçe süper bir takım olur” sözleriyle yönetimin de gönlünü fethetti. Ancak Ersun Yanal’ın sarı-lacivretlileri asıl mest eden sözleri ise “Kuyt, Sow, Webo ve Cristian ile bu kadro 100 gol atar” oldu.

F.Bahçe ile yaptığı zirvenin ardından Bodrum’a giden Ersun Yanal yönetimden haber beklerken diğer adayların bir bir elenmesi tecrübeli teknik adamı rakiplerinin önüne geçiriyor.

YANAL 4 DEV iSMi GERiDE BIRAKTI

Fabio Capello / RUS MİLLİ TAKIMI

Başkan Aziz Yıldırım’ın 2012-13 sezonunun devre arasında görüştüğü teknik adama takımın başına geçmesi için şartları soruldu. Ancak “Hem Rus Milli Takımı’nı hem de F.Bahçe’yi çalıştırırım” önerisine sarı-lacivertli yönetim sıcak bakmıyor.

Joachim Löw / ALMAN MİLLİ TAKIMI

Yönetim 1998-99 sezonunda takımı çalıştıran Alman Milli Takımı’nın teknik direktörünü yeniden takımda görmek istiyor. Ancak Almanya ile Brezilya’da şampiyonluğu hedefleyen Löw’ün “2014 Dünya Kupası’nda sonra gelirim” demesi.

Mircea Lucescu / SHAHKTAR DONETSK

Sarı-lacivertliler hemen hemen her dönem kulüple adı anılan Romen çalıştırıcı ile bizzat görüşmeye gitti. Ancak Lucescu’nun Shakhtar Donetsk ile 3 yılık yeni sözleşme imzalaması ve yıllık ücretinin 8 milyon Euro olması geri adım attırdı.

Felix Magath / BOŞTA

İddiaya göre Doğuş Grubu, Volkswagen üzerinden Wolfsburg’un eski hocası için devre girdi. Ancak F.Bahçe’ye gelmek için 3 yıllık sözleşmede diretmesi ve yıllık ücret olarak 5 milyon Euro talep etmesi nedeniyle Magath ismi rafa kalktı.

B planı Marwijk

F.Bahçe'de gündeme gelen teknik direktörler içinde Ersun Yanal açık ara önde gözükse de yönetimin kararını yabancı hocadan kullanması durumunda en kuvvetli aday Bert van Marwijk. Sarı-lacivertlilerin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt’ın milli takımdan eski hocası olan Marwijk’in diğer yabancı teknik adamlara oranla daha makul şartlara sahip olması nedeniyle şansını artırıyor. Ayrıca Hollandalı teknik adamın eski öğrencisi Kuyt ile temasa geçerek F.Bahçe hakkında bilgi aldığı ve sarı-lacivertlilerden haber beklediği ileri sürüldü.

UEFA KUPASI VAR

2008 yılında başına geçtiği Hollanda Milli Takımı’nın 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda başarısız olması sonrasında görevinden istifa eden ve o tarihten bu yana boşta bulunan 61 yaşındaki teknik adam 2002’de Feyenoord ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamıştı.

‘Kanarya, McClaren’la görüşüyor’

Hollanda basını Twente’nin görevine son verdiği Steve McClaren’ın F.Bahçe ile görüştüğünü yazdı. Haberde İngiliz hocayı birçok kulübün istediği belirtilirken Twente’nin de adı F.Bahçe ile anılan Bert van Marwijk’in peşinde olduğunu iddia edildi. 52 yaşındaki McClaren daha önce Middlesbrough, İngiltere Milli Takımı, Twente, Wolfsburg ve Nottingham Forest’ı çalıştırmıştı.

Milliyet