DynaTAC
DynaTAC ya da halk arasındaki tabiriyle “Takoz” ilk olarak 1983 yılında piyasaya çıktı. O yıllarda resmen bir statü göstergesi haline geldi. Dönemin popüler filmlerinde kullanıldı. Fiyatı ise sadece 3 bin 995 dolardı.



 

IBM's Simon

IBM daha sonra 1994 yılında Simon adlı telefonunu piyasaya sürdü. O zamanlar için belki de dünyanın ilk akıllı telefonuydu. Cep telefonuyla arama yapmanın yanı sıra yapılacak listesi oluşturabiliyordu ve 1994 yılı için oldukça etkileyici özelliklere sahipti.



Nokia 3310
Tüm zamanların en çok satılan cep telefonu Nokia 3310 cep telefonu tarihinin devrimlerinden biridir. 2000 yılında piyasaya sürülen cep telefonu oyun tarihine Snake II gibi bir kavram ekledi. Cep telefonu hiçbir şekilde zarar görmeyen bir model olarak tanıtıldı.



T-Mobile Sidekick
ABD’li cep telefonu operatörü T-Mobile, 2003 yılınd Sidekick’i çıkardı ve model özellikle ABD’de genç kızlar arasında inanılmaz bir popülerliğe sahip oldu. Çünkü Paris Hilton bu cep telefonunu kullanıyordu.



 

BlackBerry 7230
Akıllı telefonlar 2003 yılında ilk kez BlackBerry tarafından üretildi. BlackBerry 7230 iş dünyasının vazgeçilmezi haline geldi.



 

Motorola Razr
Tüm zamanların en çok satan kapaklı telefonu Motorola Razr, cep telefonu tarihine ince telefon kavramını kazandıran model olarak akıllara kazındı.



iPhone 1
Cep telefonu tarihinin en büyük devrimi iPhone ilk olarak 2007 yılında meraklılarıyla buluştu ve dokunmatik ekranı ve uygulamalarıyla cep telefonu sektöründe oyununun kurallarını sil baştan değiştirdi.



 

Samsung Galaxy
Google işletim sistemi Android’i kullanan ilk Samsung Galaxy akıllı telefonu 2009’da piyasaya çıktı ve iPhone ile yarışacak ilk akıllı telefon oldu. CNBC-e