Kirli para, kirli insan gibidir.

Temizlenmek ister. Hamam arar.

Yıkanmayı, keselenmeyi arzular. Yüzünü ve kaynağını gizleyen para, döviz, altın Türkiye’ye geliyorsa; bilin ki kirlidir, pistir, çalınmıştır, kul hakkı yenerek kazanılmıştır. Keselenmeye geliyordur.

Dünyanın 200 yıldan beri “finans merkezliğini” yapmakta olan Londra’da, Paris’te, Zürih’te, New York ile Frankfurt’ta kirli para sahibini yakalayıp hapse koyuyorlar. Türkiye’de ise “kirli para” Ankara’da, İstanbul’da hamama alınıyor.

“Varlık Barışı” dedikleri budur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden “Varlık Barışı Yasası” adıyla çıkmış kanunla alınan yüzde 2 vergi  “Kirli paranın hamam ücreti” kabul edildi.

Bayramdan önceydi.

Varlık Barışı 3 ay uzatıldı.

Yani kirli para hamamımız 3 ay daha hizmetinizde! Türkiye kirli para yıkayan hamam olmayı mübarek Ramazan Bayramı’nda da devam ettirdi. Halvet odalarımız, kurnalarımız, kir sökücü göbek taşımız, keseciler, natırlar, tellaklar: kirli para sahibi saygıdeğer işadamı müşterilerimizi beklediler.

 

* * *

 

Ne bitmez kirdir.

Ne kazınmaz lekedir.

“Varlık Barışı Yasası” ilk 2008 yılında çıkartıldı. Birkaç ay sonra 2013 yılı da bitecek. Neredeyse beş yılı devirdi. Beş yıl önce bu yasa çıkarken, “Türkiye’nin kirli parayı yıkama hamamına dönüştürülmesine neden ihtiyaç duyulduğu” şöyle izah edilmişti:

Türkiye’de kazanılmış, devlet kayıtlarına geçmemiş, vergisi ödenmemiş Malta, İsviçre, Güney Kıbrıs, Anguilla, Andora, Antiqua, Aruba, Bahamalar, İngiliz Virjin Adaları, Seyşeller, Cayman, Bermuda gibi kirili para merkezlerine kaçırılmış ya da Türkiye üzerinden yurt dışına giden eroin, uyuşturucu satışından elde edilen dövizler, “Varlık Barışı Süreci” ile Türkiye’ye gelecek. İşadamlarının, tüccarların, politikacıların, üst kademe bürokratların kirli paraları ile PKK’nın uyuşturucudan birikmiş kanlı parası, bu “varlık barışı ilanıyla” ülkeye geri dönüş yapacak.

Girerken soran olmayacak.

Nereden kazandın?

Niçin kaçırdın?

Denmeyecek.

Sembolik bir vergi alınacak.

O da hamam parası sayılacak.

Hoş geldin hamama!

Yıkanıp, yunacaklar.

Keselenip, paklanacaklar.

Ekonomiye katkı olacak!

 

* * *

 

Varlık Barışı süresi en son 31 Temmuz 2013’te doldu. Yeniden “üç aylık uzatma” kararı verildi.

Ne katmerli kirdir.

Ne bitmez kesedir.

Ne paklanmaz lekedir.

2008 yılından beri “Türkiye’yi kirli para hamamı haline” getirdiler, bu kirli para yıkanıp paklanamadı.

Bu kirli para!

Yıkanıyor, geri kaçıyor.

Geri gelip, tekrar yıkanıyor.

Bu yolla vergi kaçırma kesintisiz ve sürekli hale geliyor. Bu pislikten göbek taşı çatlayacak. Türkiye’yi “kirli para hamamına çevirenler” hesap verecek.

Yakındır.