İsviçre'nin Cenevre kentindeki Patek Philippe Müzesi'nde tutulan ve teknoloji yardımı olmadan üretilen en komplike saat olan "The Henry Graves Supercomplication", Sotheby's tarafından İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirlen açık artırmayla satışa sunuldu. Müzayedede saat için alt sınır 15,6 milyon dolar (Yaklaşık 35 milyon TL) olarak belirlenmesine rağmen, saatin fiyatı 24 milyon dolara (Yaklaşık 54 milyon TL) çıktı. Saati satın alan kişinin ismi açıklanmadı.

ABD'li bankacı Henry Graves tarafından 1925 yılında siparişi verilen ve yapımı 1932'de tamamlanan bu el yapımı cep saati, 1968'den 1999'a kadar Chicago'daki Saat Müzesi'nde tutuluyordu.



Sahip olduğu 24 özellik arasında New York'taki gün doğumu ve gün batımı göstergesinin yanı sıra Graves'in evinden görülebilen gökyüzünün yıldız haritası gibi özellikler bulunan saat, 2 Aralık 1999'da Sotheby's tarafından New York'ta gerçekleştirilen açık artırmada 11 milyon 2 bin 500 dolarlık (Yaklaşık 25 milyon TL) rekor fiyata satılmıştı. Alıcının kimliği ise açıklanmamıştı.

Türkiye, Patek Philippe markasıyla eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a yöneltilen iddiaların ardından tanışmıştı. Çağlayan'a Reza Zarrab tarafından bu markanın 700 bin TL'lik bir modelinden hediye edildiği öne sürülmüştü.

Patek Philippe dünyada ‘el yapımı saat’ tutkunu ünlülerin de gözdesi. Son olarak ünlü oyuncu Brad Pitt, eşi Angelina Jolie’ye hediye olarak 400 bin dolarlık bir Patek Philippe aldı.The Beatles müzik grubunun efsane ismi John Lennon ve Kraliçe 2’nci Elizabeth de yine ünlü saat markasını tercih eden isimler arasında yer alıyor.