sozcu.com.tr / DIŞ HABERLER

Arkeologları şaşırtan keşif... İngiltere'nin Leicestershire bölgesinde ortya çıkan eski bir tapınakta, el ele tutuşan 700 yıllık iki iskelet görenleri hayrete düşürdü.

El ele tutuşarak gömüldüğü anlaşılan iskeletler, bozulmadan günümüze kadar ulaşmış.

Leicester Üniversitesi'nde görevli Arkeolog Vicki Score, daha önce de benzer kalıntılara ulaştıklarını belirtti. Tek bir mezarda eşlerin birlikte yakılarak gömülmesinin oldukça rastlanan bir model olduğunu söyleyen Score, çift mezarlarına dikkat çekti.

Eşli mezarların yaygın olduğunu belirten arkeologlar, Hallaton bölgesinde daha iyi kliseler varken çiftlerin neden buraya gömülü olduğunu sorguluyor. Araştırmacılara göre, keşfedilen yeni tapınak, kutsal bir yeri işaret ediyor olabilir.



14. yüzyılda Leicestershire'ın doğusunda bir köy olan Hallaton'un, hac mekanı olabileceği düşünülüyor. Bir diğer ihtimal ise, merkezi St. Morrell klisesine gömülmeyen çiftlerin suçlu, yabancı ya da hastalıklı kişiler olabileceği yönünde.

Arkeologların ve gönüllülerin ortak çalışmasıyla tam 4 yılda keşfedilen tarihi alan, Roma devrine uzanıyor ve 2 bin yıllık olduğu düşünülüyor.

Şimdiye kadar keşfedilen 11 iskelet üzerinde yapılan karbon testleri, kalıntıların 14. yüzyıla ait olduğunu gösteriyor.