İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin yayınlamayı planladığı iki bölümlük 'Kraliyet Ailesinin Yeniden Keşfi' (Reinventing the Royals) belgeselinin yayın tarihi, Galler Prensi Charles'ın avukatlarının talebi üzerine ertelendi.

Yayınlanması planlanan belgesel, Galler Prensi Charles'ın eski eşi Prenses Diana'nın 1997 yılında Paris'te yaşadığı trafik kazasında hayatını kaybetmesinin sonuçlarını konu ediniyor. Eski BBC editörü Steve Hewlett'ın anlatımıyla gösterilecek belgeselde, yaşanan trajik kazanın ardından Kraliyet Ailesi'nin değiştirdiği halkla ilişkiler politikaları inceleniyor. The Independent gazetesinin haberine göre, özellikle aileye sonradan Prens Charles'la evlenerek dahil olan Camilla Parker Bowles'un kamu itibarı nedeniyle belgeselin ertelenmesine karar verildiği söyleniyor.

İlk kez bir belgesele röportaj veren Kraliyet Ailesi basın danışmanı Sandy Henney'nin röportaj sırasında Galler Prensi'nin şimdiki eşi Camilla Parker Bowles'un büyük oğlu Prens William'la tanıştırma hikayesini anlattığı, Prens William'ın annesinin öldüğü kazanın üzerinden sadece 10 ay geçtikten sonra Camilla'yla tanıştığından dolayı babasının o dönem çıkarları için kendisini kullanmış hissettiğine neden olduğunu söylediği iddia ediliyor.

Belgeselin gelecek Pazar günü BBC 2 kanalında gösterilmesi planlanırken, içeriğinde bulunan arşiv görüntüleri ve fotoğrafları tekrar gözden geçirildikten sonra planlanandan daha ileri bir tarihte yayınlanacağı açıklandı.