Hepsi birbirinden güzel. Bazıları halka açık ve ulaşılması kolayken, bazıları gizli saklı birer cennet gibi...

Bazı sahiller insan eliyle meydana gelmişken, diğerleri doğanın birer mucizesi. Bazıları da gariplikleri yüzünden tanınıyor; örneğin Maho Beach...

1- Maho Beach



St. Martin adlı Karayip adasındaki Maho Beach ziyaret eden insanlar muhteşem ama aynı zamanda korkutucu derecede heyecanlı bir manzaraya sahip. Sahilde güneşlenen insanların üzerinden 5 dakikada bir inişe hazır olan uçaklar uçuyor ve bu yüksek gürültüye neden oluyor.

2- Algarve Caves



Algarve Caves adlı mağaraları yunus balıklarını seven meraklı turistler için popüler bir seçim.

3- Hidden Beach



Meksika'nın Marieta adalarında bulunan Hidden Beach'e (Saklı koy) adı nedensiz yere verilmedi. Sadece dalgıçlar tarafından ulaşılabilen koy, eşsiz bir geçmişe sahip.
Söylentilere göre bu huzur dolu koy, 1900'lı yıllarda yapılan bomba denemeleri sonucu oluştu.

4- Harbour Islands



Bahama'daki Harbour Islands kilometerlerce uzanan pembe tonlarındaki kumsalları ile tanınıyor.

5- Dyrholaey



İzlanda'nın Dyrholaey adlı yarımadasındaki sahiller eskiden aktif olan yanardağdan dolayı bazalttan oluşan sahillere sahip.

6- Glass Beach



Glass Beach (cam sahil) Kalifornya'nın MacKerricher Milli parkında şehir sakinlerinin çöpleri sahile vurduktan sonra oluştu.

7- Praia As Praia As Catedrais



Praia As Catedrais (Katedraller sahili), katedrallerin içindeki kemerleri andıran kayalardan oluşuyor ve sular çekilince ortaya çıkıyor.

8- Koekohe Beach

Yeni Zelanda'nın Koekohe sahilinde ejderha yumurtasını benzeyen ve Moeraki Boulders adı verilen büyük kayalar, yaklaşık 60 milyon seneler önce oluşmuş çökeltiler.
9- Giant's Causewsay



Giant's Causewsay adlı sahil, İrlanda'nın kuzeybatısındaki sahilinde bulunan bir bölgenin adı. Bu sahil, yanardağ püskürtülerinden dolayı 40 bin basalt sütunu ile tanınıyor

10- Punaluu Black Sand Beach



Hawaii'nin Punaluu Black Sand Beach adlı sahilindeki siyah kum bazalt, lavın okyanusa akarken hızlıca soğumasından meydana geliyor.

11- Red Sand Beach



Kırmızı kumunu volkanik materyallerin oksinlenmesine borçlu olan Randia Adasındaki Red Sand Beach, güneşin keyfini çıkaran deniz aslanlarına ait.

12- Vaadhoo Island



Bu büyüleyici görüntüyü Maldivlerdeki Vaadhoo adasında bulabilirsiniz. Planktonların verdiği mavi ışıtılar eşsiz bir manzara yaratıyor.

13- Shell Beach



Dünya Mirası Bölgesi ilan edilen Avustralya'daki Shark Bay'de bulunan Shell Beach milyonlarca ufak deniz kabuğundan oluşuyor.