Amerika, İngiltere, Almanya, Danimarka ve Malezya'da olan eğlence parkı Legoland en büyük şubesiyle Güney Kore'ye geliyor. Chuncheon kentindeki gölün ortasında bulunan bir adaya yapılması planlanan eğlence parkında otel, su eğlence parkı, alış-veriş merkezleri ve Lego merkezlerinin bulunacağı bildirildi.

Yaklaşık 1,3 milyon metre kare alana yapılması planlan eğlence parkının, İngiltere'deki Legoland'den iki kat daha büyük olacağına dikkat çekildi.

Eğlence parkının inşaatına, dünya Legoland parklarının operatörü olan İngiltere'nin Merlin Entertainment Grubu'nun 100 milyar won (90 milyon dolar) yatırım yapacağı ifade ediliyor. Proje için kurulan konsorsiyumun Güney Kore tarafını temsil eden LL Development firmasının ise yatırımın geri kalan 400 milyar wonluk (yaklaşık 360 milyon dolar) kısmını karşılayacağı öğrenildi.

Legoland Eğlence Parkı'nın sahibi Legoland Korea firması, beş sene vergiden muaf tutulurken iki sene de yüzde elli vergi indirimine tabi tutulacak.

Öte yandan Chuncheon İl Müdürlüğü'nün çok sayıda ziyaretçi çekerek bölgenin gelişmesini sağlamak ve yeni iş yerlerinin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla Legoland'in yapılacağı araziyi 50 yıllık bedavaya kiraya verdiği belirtildi. Ülkede büyük ilgi çekeceği tahmin edilen parkın yapımına ise yarın başlanıyor.