Almanya'da İtalyan Pizzacı Massimo Cianciulli Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için dünyanın en büyük ‘Pizza Calzone'sini yaptı.

Massimo Cianciulli'nin yaptığı pizzanın fırına atılmadan önceki ağırlığı 101,91 kiloydu. Bu ağırlığın 81 kilosu hamur ve 20,91 kilosu ise domates salçası, peynir, salam ve pastırmadan oluşuyordu. Pizzanın uzunluğu 4,5 metre, genişliği ise 0,5 metre.

İtalya'da hazırlanan özel fırında iki saat pişirilen pizzanın son ağırlığı ise 96,14 kilogramdı.

Pizzacı Massimo Cianciulli dünyanın en büyük pizzasını yapma fikrinin kendisinde nasıl doğduğunu şöyle anlattı “Bu fikir bir yıl önce 4 arkadaşımla sohbet ederken çıktı. Ben eğer iki ay içerisinde sosyal paylaşım sitesinde bu fikir için 10 bin beğeni alırsam yapacağımı belirtim. Ardından iki gün içerisinde 15 bin beğeni gelince ön çalışmalara başladık. Bir arkadaş ile birlikte İtalya'ya gidip orada bir mühendisle özel bir fırın tasarladık.”

Pizzanın pişirilmesi sırasında yaklaşık bin 500 kişi toplanarak rekor denemesini izledi.

Bu deneyin Guinness komisyonu tarafından belirtilen kuralara göre gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini ve pizza ile ilgili bütün bilgileri Noter Marion Strümpell ve Yardımcısı Rolan Ahne not etti.

Bu bilgiler ve görüntülü belgeler İngiltere'ye Guinness Komisyonu'nun incelemesi için gönderildi. Şimdi pizzanın Guinness Rekorlar Kitabı'na girip girmeyeceğe heyecanla bekleniyor. DHA