sozcu.com.tr / DIŞ HABERLER

Kızarkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekle yargılanan ampute atlet Oscar Pistorius'un olay gecesi eski kız arkadaşı Jenna Edkins'i aradığı ortaya çıktı.

Dünya basının da yakından takip ettiği olayla ilgili yazılan bir kitapta, Pistorius'un o gece eski kız arkadaşı Edkins ile tam 9 dakika konuştuğu yazıldı. Bu bilgiye polisin değil, 'Kapının ardında' (Behind the Door) adlı kitabı yazan gazetecinin ulaşmış olması ise dikkat çekiyor.

ESKİ SEVGİLİSİYLE GÖRÜŞMEYE DEVAM ETMİŞ

Pistorius'un Edkins ile yaklaşık beş sene birlikte olduğu ve atletin Steenkamp ile birlikteyken de Edkins ile görüşmeye devam ettiği söyleniyor.

PISTORIUS'A DESTEK OLDU

Steenkamp'ın ölümünden sorumlu tutulan, fakat kasıtlı cinayetten sucçsuz bulunan Pistorius'un telefonunda 'Babyshoes' diye kayıtlı olan Edkins, eski sevgilisine olan desteğini defalarca Twitter üzerinden dile getirdi.

2009 yılından beri sadece 5 tweet paylaşan Edkins'in bütün paylaşımları Pistorius'a olan desteğini dile getiriyor.

İşte Jenna Edkins'in tweet'lerinden bir kaç tanesi:

"İnsanlar bu ağır suçlamaları yapmadan önce biraz düşünmeli ve Oscar'a karşı bu kadar önyargılı olmamalı. O gerçekten tanıdığımız sevgi dolu, ilham verici insan."

"Bütün ailemin desteği sizinle. #loveandsupportoscar" (#Oscarasevgivedestek)

"Tek söylediğim şey şu: bırakın da konuşsun. Olayı onun tarafından dinleyelim. Reeva'nın ailesine sevgiler ve saygılar."

"Oscar'la 5 sene birlikte oldum ve bir kez olsun bana elini kaldırmadı veya tehlikede olduğumu hissettirmedi."