Avrupa Birliği Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, Avrupa ülkelerinden Suriye ve Irak'a savaşmaya giden veya ölenlerin sayısının artığını ve 3 bini aştığını açıkladı.

Kerchove’nin İngiliz Yayın Kuruluşu BBC’ye yaptığı açıklama, Avrupa’da geniş yankı uyandırdı. Avrupa Birliği Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove’nin açıklamasına göre,Suriye ve Irak'a savaşmaya giden, hava saldırılarında hayatını kaybeden ya da yeniden Avrupa'ya dönen cihatçı sayısının 3 bini geçtiğini açıkladı. Bu sayının 2014 yılının ilk aylarında 2 bin olduğu hatırlatıldı.

ABD, IŞİD’i böyle vurdu

Avrupa Birliği Terörle Mücadele Koordinatörü, ABD ve müttefiklerinin Irak ve Suriye'de IŞİD örgütünü hedef alan hava operasyonlarının, radikallerin Avrupa'da saldırı düzenleme tehlikesini artıracağını da anlattı. Gilles de Kerchove, rakip terör gruplarının, etkilerinin daha yüksek olduğunu göstermek amacıyla yeni saldırılar planlayabileceğini, IŞİD'in son dönemde öne çıkmasının, hala etkisi olduğunu ispat etmek amacıyla El Kaide'nin saldırı planlamasına yol açabileceğini kaydetti.