ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Warren, "Bağdadi’nin akıbetine ilişkin birçok çelişkili haberler var. Bizim açımızdan gerçek şu ki Bağdadi’nin mevcut durumunu doğrulayamıyoruz” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steven Warren, Irak’ta hava saldırısında yaralandığı iddia edilen terör örgütü IŞİD’in lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin şu andaki durumunu bilmediklerini söyledi.

Pentagon sözcülerinden Steven Warren, Pentagon’da basına verdiği brifingde, IŞİD lideri el-Bağdadi’nin yaralandığına dair haberleri teyit edemeyeceklerini kaydetti. Warren, “Açıkçası Bağdadi’nin akıbetine ilişkin birçok çelişkili haberler var. Bizim açımızdan gerçek şu ki Bağdadi’nin mevcut durumunu doğrulayamıyoruz” ifadesini kullandı.

Pentagon, koalisyon güçlerinin cuma gecesi Musul yakınlarında IŞİD liderlerinin bir araya geldiği konvoya bir dizi hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı. Sözcü Warren, Bağdadi’nin de yaralandığı iddia edilen saldırıların “aslında örgütün taktiksel seviyede önde gelenlerini” hedef aldığını kaydetti.

IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, Twitter hesabından yaptığı dün açıklamada, Bağdadi'nin yaralandığını duyurmuştu.

IRAK'A GİDECEK ABD ASKERLERİ

Pentagon Sözcüsü Warren, Obama yönetiminin Irak’a yaklaşık bin 500 askeri personelini, ABD Kongresi’nin gelecek yılın bütçesinden istenilen ek 5,6 milyar dolarlık kaynağı onaylaması durumunda gönderileceğini kaydetti.

Warren, “Operasyonun başlama aşamasına gelmesi için bizim fonlamaya ihtiyacımız var. Cuma günü duyurduğumuz bin 500 personelin gidişi, bu 5,6 milyar dolar onaylanana kadar başlamayacak” açıklamasında bulundu.

Obama yönetimi, gecen hafta Kongre'den Irak ve Suriye'de IŞİD ile mücadele için ek 5,6 milyar dolar talep ederken, Başkan Obama, Irak'a bin 500 asker daha gönderilmesi için orduya yetki vermişti.