Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre Benin’in kuzeybatısında bulunan Tanguiéta şehrinde 9 kişi Lassa virüsünden hayatını kaybetti. Beninliler, Ebola virüsü korkusu yaşarken, bu sefer de Lassa virüsüyle karşı karşıya kaldı. Ülkede virüsün ortaya çıkmasından sonra, hastane çalışanı beş kişi ile bir ailenin dört ferdi hayatını kaybetti. Virüsün, 12 günlük bir bebekten bulaştığı iddia ediliyor. Hastaneye yüksek ateş şikâyeti ile getirilen söz konusu bebek, kayıtlara Lassa virüsünden hayatını kaybeden ilk vaaka şeklinde geçti. Virüsün bebeğe müdahalede bulunan, hastane personeli ile ailesine de bulaşması sonucu toplam 9 kişi hayatını kaybetti. Uzmanlar, Lassa virüsünün çevre ülkelere de hızla yayılmasından endişe ediyor.

Yetkililere göre Lassa virüsü, Ebola virüsüne çok benziyor. Bu arada Lassa virüsünün tedavisi için kullanılan ‘Ribavirine’ isimli ilaç, sadece erken teşhisten sonra işe yarıyor.
Uzmanlara göre, Lassa virüsü Ebola virüsü gibi arena virüs türüdür. Lassa virüsü, ilk olarak 1969 yılında Nijerya’nın Borno eyaletinde ki Lassa şehrinde ortaya çıktı. Bu sebeple virüsün adı da Lassa olarak konuldu. Virüs, fındık farelerinden ve lağım sularından insanlara bulaşıyor.

Lassa virüsünün etkili olduğu ülkelerin başında; Nijerya, Liberya, Sierra Leone, Gine ve son olarak Benin gelmektedir.