Ali GÜLEN / FRANKFURT

Berlin'de Türk camisini ziyaret etmek isteyenlere AKP hükümetinden ambargo geldi. Cami yönetiminin sıcak baktığı daveti, bizzat hükümet Diyanet İşleri'ne talimat vererek iptal ediyor. Türk ve Alman eşcinsel örgütleri, "Biz Allah'ın kulu değil miyiz, ibadethane nasıl yasaklanır?" diye ayağa kalktı.

AKP DEVREYE GİRDİ

Üstelik de olay, "İslamofobi"ye (islam korkusu) karşı düzenlenen projenin devamı olan "Homofobi"ye (eşcinsellik korkusu) projesi uygulanırken patladı.

Leadership adlı kuruluşun yaptığı "İslama karşı önyargıları kırma" toplantılarına katılan Berlin Şehitlik Camii yöneticileri ve imamı, okullara giderek islam hakkında bilgiler verdi.

Ardından aynı kuruluş bu kez, Homofobi'ye karşı bir proje yaptı. Proje çerçevesinde, camii yönetiminden Berlin Eşcinseller Birliği'nin ve eşcinsel siyasetçilerin camiyi ziyaret etmesi öngörüldü. Camii yönetimi 24 Kasım'da planlanan bu ziyarete onay verince kıyamet koptu. Olay "Eşcinsellere Şehitlik Camiii'nden davet" diye gazetelere yansıyınca, Ankara'da AKP hükümeti devreye girdi.

ERTELEYİN, YAPMAYIN

Diyanet İşleri Başkanlığı'na, "Bunu erteleyin ve ileride de programın uygun olmadığını belirterek ziyaretin gerçekleşmemesini sağlayın" talimatı verildiği öğrenildi. Diyanet de, cami yönetimi ile temasa geçerek, erteleme için çözüm önerdi ve eşcinsellerden vazgeçmeleri istendi. Ancak Berlin Eşcinseller Birliği, davetiyeleri gönderdiğini belirterek vazgeçmedi.Kararı bugün (dün) vermesi gereken cami yönetiminden ses yok.
Sol Parti Milletvekili ve eşcinseller birliği eski sözcüsü Hakan Taş, "Birlik, bize davetiye gönderdi. Ben de gidecektim. Bir çok eşcinsel siyasetçi de gidecekti. Ama artık camii yönetimine ulaşamıyoruz. Bizi kabul etmiyorlar. Allah'ın yarattığını nasıl bu şekilde dışlayabilirler? Camii kapısı herkese açıktır. Bütün hepimizi Allah yarattı, bunlar bunu bilmiyor mu?" diye tepki gösterdi.