ABD Başkanı Barack Obama, 21 Mayıs 2014 tarihinde yani tam bir hafta önce Washington'da sokağa çıkarak sürpriz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşü sırasında sokaktaki vatandaşlarla şakalaşan Obama, rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Beyaz Saray tarafından yayınlanan görüntülerde, Obama'nın ceketini omzuna aldığı görülüyor.

Obama'nın oldukça rahat tavırlar sergilediği bu gezi, akıllara Başbakan Erdoğan'ın vatandaşlar arasına koruma ordusuyla çıktığı görüntüleri hatırlattı.

Vatandaşlarla doğrudan temas kurmaktan kaçınan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, güvenlik gerekçesiyle sıkı önlemler alıyor.


Soma'da yaşanan ve sayısız ihmaller sonucu 301 işçinin hayatına malolan maden faciası sonrası kaza bölgesine giden Erdoğan, vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı.

Tepkiler sonucu çevredeki bir markete sığınan Başbakan Erdoğan'ın bir vatandaşı tokatladığı iddia edilmişti.

 

Erdoğan'ın korumalarının bir vatandaşı tekmelediği görüntüler ise dünya gündemine oturmuştu. Başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel'in korumalarla birlikte vatandaşı tekmelemesi ise gelen tepkiler sonucu görevden alınmasına neden oldu.

İşte sokakta ABD vatandaşlarıyla sohbet eden ABD Başkanı'yla Türkiye Başbakanı'nın vatandaşlar arasında yaptığı geziden görüntüler...