Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Rambo politikacılar” olarak nitelendiren dergi, ”Her iki lider hakkında da şu anda batıda pek iyi konuşulmuyor. Putin, batının yaptırımlarına kızıyor, Erdoğan ise batıyı sömürgeci olarak görüyor ve nefret söylemine başvuruyor. Şimdi bu ikili buluşuyor. Rambo politikacılar, batıya karşı bir işbirliği yapar mı?” diye yazdı.

Erdoğan ve Putin’in “ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve IŞİD’e karşı mücadele” resmi gündemiyle bir araya geleceklerini aktaran Focus dergisi, iki liderin birbirlerine batıyı şikayet edeceklerini öne sürdü.



İKİ ÜLKDE DE YENİ MÜTTEFİK ARIYOR

Siegen Üniversitesi Profesörü Rusya Uzmanı Eberhard Schneider, dergiye yaptığı açıklamada, Ukrayna krizi ve G20 zirvesinde yaşananların ardından Rusya’nın bir NATO ülkesi ile yakın ilişkiler kurarak, batıya mesaj vermek istediğini ve yeni müttefik arayışında olduğunu savundu. Hamburg Üniversitesi’nden Yaşar Aydın ise, AB’nin tutumu nedeniyle Türkiye’nin de yeni müttefik aradığını ve B planı arayışlarının sürdüğünü söyledi.

ERDOĞAN GİDEREK PUTİNLEŞİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın giderek Putin’e benzediğini belirten Humboldt-Viadrina Okulu’nda Orta Doğu ve Kuzey Afrika Yönetim Merkezi Müdürü olan Türkiye uzmanı Udo Steinbach, Erdoğan’ın Putin’in yolundan gittiğini ve vücut dili ve otoriter siyasi tarzı başta olmak üzere Batı'ya şüpheci yaklaşımının da Putin’le aynı olduğunu öne sürdü. “Erdoğan giderek Putinleşiyor” diyen Steinbach, her iki liderin de bu nedenle çok iyi anlaşacağını savundu.