ABD Genelkurmay Başkanlığı Operasyonlar Direktörü Korgeneral William C. Mayville, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında ABD'nin uçakla yaptığı saldırılar sayesinde IŞİD'in Erbil'e girmesinin engellendiğini, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine karşı düzenledikleri hava saldırılarının geçici bir etki yaptığını açıkladı.

'ÇUVAL'CI ALBAY

Kerkük'te konuşlandığı için Kuzey Irak'ı karış karış bilen eski 173. Hava İndirme Tugayına komutanlık etmiş olan William C. Mayville, Türk Özel Kuvvetleri'ni 4 Temmuz 2003'de Süleymaniye'deki karargahlarından aldırıp Kerkük'teki Amerikan Hava Üssü'ne başına çuval geçirten götürten Amerikalı komutandı.

Kerkük Vali Konağı'nda Kürt Vali, Süleymaniye'deki Celal Talabani ve oğlu ile çok yakın ilişkiler kuran C. Mayville, Kürtleri gerçek müttefiki kabul etmiş ve onların sık sık davet ve ziyafetlerine katılmıştı.

Mayville o dönem Türkiye'den Türkmenlere yardım götüren TIR'ları didik didik etmiş; Türkmenlere adeta nefes aldırmamıştı. Mayville, Mart ayında bir Türk yardım kamyonunu Kerkük'e girerken durdurmuş ve refakat eden askerleri gözaltına almıştı.

Kuzey Irak'ta şimdi peşmerge kuvvetlerine askeri yardımlarda şimdi Korgeneral olan William C. Mayville'in ne kadar rolü olduğu merak konusu oldu.

Albaylıktan hızla terfi eden ve Afganistan'da, Almanya'da teröre karşı operasyonlarda dikkatleri üzerine çeken çok iyi bir asker olan William C. Mayville 'ın yakında ABD Genelkurmay Başkanı olacağı tahmin ediliyor.