Almanya'nın Offenbach Kenti'nde Alman kızları taciz eden Sırp gencine müdahale eden ve onun yumruğuyla komaya giren 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ın, yoğun bakımda fişinin çekilip çekilmeyeceği yarın kararlaştırılacak.

Çünkü, yarın (28 Kasım, Cuma) Tuğçe'nin doğum günü. Salı günü Tuğçe'ye verilen ağrı kesici ve uyutucu haplar kesilince, beyin ölümünün gerçekleştiği anlaşılırken, ikinci büyük karar bugün verilecek. Öte yandan, katil Sırp'ın ise gençlik yasaları gereği, az bir ceza ve uyarı cezasının ardından serbest kalacağı açıklandı.

FİŞİ ÇEKME KARARI

Tuğçe'nin ailesi, genç kızın beyin tomografilerine Almanya'nın en ünlü doktorlarına gönderdi ve tek tek görüş aldı. Türk doktorlar da aileye yardımcı oldu ancak bir umut olmadığı anlaşıldı. Tuğçe'yi ameliyat eden doktorlar, "Artık kesinlikle öldüğünü açıklayabiliriz. Şimdi ailenin en önemli kararı vermesi gerekiyor. Tuğçe şu anda makinelere bağlı olarak tutuluyor ve suni yaşam ünitesinde. Beyin fonksiyonları artık yok. Aile yarın en zor kararı verecek" açıklaması yaptı. Bu karardan sonra savcılık cesede otopsi yaptıracak.

NE OLUR, TANIKLIK YAPIN

Baba Ali Albayrak ise olayı görenlere çağrıda bulundu. Gözü yaşlı baba, "Kızım sizleri kurtarmak için kendini feda etti. Lütfen olayı görenler, olay sırasında orada olanlar gidip ifade versin. Kızım artık geri gelmeyecek belki ama bu ifadelerinizle en azından olayı aydınlatacaksınız" dedi. Offenbach Polisi ise, görgü tanıklarının 069-80981234 nolu telefonu aramasını istedi.

KATİL SIRP BIRAKILACAK

Fast food restorantta iki Alman kıza sarkıntılık yapan, müdahele eden Tuğçe'yi de dışarıda yakalayıp tokatlayarak yere düşüren ve beyin kanaması geçirten 18 yaşındaki Sırp Senal M.'nin cezası ise açıklandı. Tam bir suç makinesi olan, polisin iyi tanıdığı Senal, şu anda Wiesbaden Cezaevi'nde bulunuyor ve duruşmayı bekliyor. Ölüme sebebiyetin cezası Almanya'da erişkinler için 3 yılken, 21 yaşın altındakilere gençlik cezası veriliyor. Sırp'ın hafif bir ceza ve uyarı alması, kısa sürede serbest kalması bekleniyor.