Güney Sudan’da ise savaş 2013’ün son gününde de devam etti.

Geçen yıl, en büyük ticaret ortakları Avustralya ve Yeni Zelanda ile “aynı günü” yaşamak için tarih çizgisinin doğusundan batısına geçen Samoa Adaları, Kribati ile birlikte TSİ 12.00’de yeni yıla ilk giren ülke oldu.

Endonezya’nın Hindu çoğunluğa sahip Bali adasında kutlamalar festival havasında geçerken, şeriatın uygulandığı Banda Aceh’de her türlü kutlama yasaklandı.
İsrail’in 26 Filistinli tutukluyu dün serbest bırakması Ramallah’ta yılbaşı sevincini ikiye katladı.

Londralılar bu yıl havaifişekleri sadece görmediler, ‘hissettiler’. Bompas & Parr adlı şirketin geliştirdiği sistem, havai fişeklerle birlikte havaya hoş meyve kokuları salıyor, çeşitli renklerde yapay kar yağdırıyordu.

Yılbaşı kutlamalarının merkezi New York’ta, Times Meydanı’nı dolduran yüzbinlerce Amerikalı ve turist, yılın en çok konuşulan isimlerinin başında yer alan Miley Cyrus’ın konseri ile coştu.

Fransa’nın başkenti Paris meydanları yeni yıla alkolsüz girdi. Yaklaşık bir milyon kişinin toplandığı Paris’in Champs Elysee bulvarı, Concorde ve Trocadero Meydanları ile Eyfel kulesinin etrafını saran Champ de Mars alanında güvenlik güçleri sabaha kadar alkol nöbeti tuttu.