Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un halası ve vatana ihanet suçundan aralık ayında idam edilen Chang Song Thaek'in eşi olan Kim Kyong Hui'nin intihar etmiş olabileceği iddia edildi.

Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo, ülke istihbaratına dayandırdığı haberinde, kurucu lider Kim Jong-il’in kız kardeşi Kim Kyong Hui’nin eylül ayından bu yana kamuoyu önüne çıkmadığını ve bu sebeple hayatını kaybettiğine inanıldığını ancak bu haberin doğrulanamadığını yazdı. Haberde, Kim Kyong Hui’nun kalp krizinden ölmüş olmasının da ihtimaller arasında olduğu belirtilirken, ‘tedavi amacıyla yurtdışına gitmiş olabileceği’ de belirtildi. Seul hükümetinden bir yetkili de, “Kim Kyong Hui’ye dair pek çok söylenti var. Ancak hiçbirini ne doğrulayabiliyoruz ne yalanlayabiliyoruz” ifadelerini kullandı. Güney Kore basını, daha önceden de Kim Kyong Hui’nin ağır hasta olduğunu yazmıştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un yılbaşı mesajında, eniştesi Chang Song Thaek’in eniştesinin idam edilmesine ilk defa değinip infazı ‘hizipçi pisliğin tasfiyesi’ olarak nitelendirmişti. Kim, “Bu kararlı eylem ülkenin birliğini kuvvetlendirmiştir.” demişti.

 

 

 

Son olarak da Singapur gazetesi The Straits Times gazetesi cuma günü yayımladığı haberde, Kim, eniştesinin çırılçıplak soyularak 3 gün aç bırakılan 120 köpeğin bulunduğu kafese atılması emrini vermişti. Kuzey Kore’nin 2011’de ölen lideri Kim Jong İl’in kız kardeşi Kim Kyong Hui ile evli olan Chang, iktidardaki Komünist Partisi ile Ulusal Savunma Komisyonu’nda önemli görevlere sahipti.