Sarkozy’nin 2011’deki resmi olmayan 5 saatlik Ankara gezisi sayılmazsa, François Mitterrand’ın 1992’deki gelişinden beri ilk defa bir Fransa Cumhurbaşkanı Türkiye’ye resmi ziyaret düzenledi.

Cumhurbaşkanı François Hollande bugün Ankara, yarın İstanbul’da temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 6 bakan ve 50 işadamıyla gelen Hollande, “Yeniden diyalog kuralım, ilişkileri normalleştirelim” mesajı verecek. Türkiye’ye tek başına gelecek Hollande, kendisinden 18 yaş küçük Fransız oyuncu Julie Gayet (41) ile gizlice yaşadığı ilişkinin medyaya sızmasından iki hafta sonra, sevgilisi Valerie Trierweiler’den ayrıldığını önceki gün açıklamıştı.



TRIERWEILER HİNDİSTAN’DA

Valerie Trierweiler böylece “First Lady” unvanını kaybetti, ancak Açlıkla Mücadele Derneği’ne verdiği sözü tutarak dün Hindistan’a insani yardım amaçlı gezisine başladı. Trierweiler bu geziye sade bir Fransız vatandaşı olarak katılıyor. Fransız televizyon kanallarının dün aktardığına göre, Trierweiler’e artık özel koruma, sekreter ve danışman verilmeyecek. “Eşsiz cumhurbaşkanı” döneminde Elysee Sarayı, yılda 400 bin Euro (1.2 milyon TL) tasarruf etmiş olacak.