ABD'nin Missouri eyaletinin Ferguson kentinde 18 yaşında silahsız siyah bir genci vurarak öldüren polisin yargılanmama kararını protesto eden kalabalıkların bir bölümü, belediye binasına girdi.

POLİS BİNAYA GİRİŞ VE ÇIKIŞI KAPATTI

Polis binaya giriş çıkışları kapattı. İki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Binaya girenler, belediye önünde, genci vuran polis memuru Daren Wilson için bir mahkeme düzenleyerek "yargılanmaya gerek yok" kararını eleştiren grubun içerisinde yer alıyordu.

Ferguson'da kararın açıklanmasından bu yana süren gösterilerde birçok bina ve araç ateşe verildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kente asker sevkedildi.

AİLEDEN POLİSE TEPKİ

Brown'un ailesi polisin yargılanmayacağına dair kararın kendilerini "son derece üzdüğünü" söylerken, Brown'un babası oğullarının adeta "çarmıha gerildiğini" söyledi.

Brown'u vuran polis Wilson, karardan sonra ABC televizyonuna bir röportaj vermiş ve gencin ırkının eylemlerinde bir etkisi olmadığını söyleyerek "vicdanım rahat" demişti.

Wilson kendisine ilk saldıranın Brown olduğunu ve onu öldürmezse kendisini öldüreceğinden korktuğunu söylemişti.

CBS televizyonuna konuşan gencin annesi Lesley McSpadden Ferguson'dan hiçbir yetkilinin kendilerine üzüntülerini iletmediklerini söyledi. Baba Brown da ailesine "saygısızlık edildiğini" söyledi.

McSpadden polis memurunun sözlerine ilişkin, "Tek bir kelimesine bile inanmıyorum. Oğlumu çok iyi tanıyorum…Hiçbir zaman böyle bir şey yapmaz. Hiç kimseyi kendisine karşı kışkırtmaz ve hiç kimseye bir şey yapmaz. Oğlumuzun şiddet geçmişi yok" diye konuştu.

Michael Bwown'un babası da, Wilson'un sözlerini "delilik" olarak nitelendirdi.