Türk- İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TBCCI) Londra İş Merkezi’nde üyeleri için düzenlediği etkinliği haber alan bazı İngiliz göstericiler, toplantının yapıldığı binanın önünde protesto yaparak ‘Türkiye IŞİD’e desteğe son ver’ pankartı açtı. Uzun süre bina önünde bekleyen göstericiler, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in binadan ayrılması sırasında da protestolarına devam etti.

İŞ DÜNYASI LONDRA’DA BİRARAYA GELDİ

İngiltere’de faliyette bulunan Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI Turkish-British Chamber of Commerce and Industry)’nın düzenlediği gecede Londra’daki Türk ve İngiliz iş camiasının temsilcileri bir araya geldi. T.C. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in onur konuğu olduğu toplantı, ünlü hukuk firması DWF LLP’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. İngiltere’deki Türk İngiliz şirketlerinin temsilcilerinin katıldığı bu toplantıda Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve TBCCI Başkanı Emma Edhem yaptıkları konuşmalarda iki ülkenin gerek ekonomik gerekse kültürel olarak birbirine daha yakın durumda olduğunu söyledi. Büyükelçi Bilgiç de iki ülke arasındaki bu olumlu gelişmelerde TBCCI’in katkısını vurguladı. Edhem, TBCCI’ın sunduğu servisler, projeler ve geliştirilen insiyatifler ile Türkiye-İngiltere arasında iş dünyasının, önde gelen bir bilgi ve ağ platformu haline geldiğini belirtti.

Bu arada bazı İngiliz göstericiler, toplantının yapıldığı binanın önünde protesto yaparak ‘Türkiye IŞİD’e desteğe son ver’ pankartı açtı. Uzun süre bina önünde bekleyen göstericiler, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in binadan ayrılması sırasında da protestolarına devam etti.