Savunma Bakanlığı'ndan İngiltere'nin Irak'ta IŞİD'e karşı yürüttüğü hava operasyonuna ilişkin yapılan açıklamada, Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin (RAF), insansız hava aracı "Reaper" ile geçen haftasonu ilk kez Uzaktan Pilotlu Hava Sistemi (RPAS) kullanarak, Irak ordusuna IŞİD ile mücadelesinde destek verdiği bildirildi.

Açıklamada, başkent Bağdat'ın kuzeyinde IŞİD'in patlayıcı el yapımı patlayıcı cihazları yerleştirdiği bir alanın, insansız hava aracıyla "Hellfire" füzesi kullanılarak başarılı şekilde vurulduğu kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, koalisyon uçaklarının saldırılarını sürdürebilmesi için insansız hava aracı "Reaper"ın keşif uçuşlarıyla istihbarat sağlamaya devam ettiği vurgulandı. Dün sabah ise, Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait iki Tornado jetinin Bağdat'ın batısında IŞİD'in aktivitelerini incelemek için uçuş yaptıkları ve terörisler tarafından ekipman depolaması için kullanılan bir nakliye konteynırının tek bir füze kullanılarak başarılı şekilde tahrip edildiği belirtildi.

Birleşik Krallık, IŞİD'e yönelik ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin yürüttüğü hava operasyonunun Irak ayağına destek veriyor ve Irak'ta özellikle Kürtleri tehdit eden IŞİD hedeflerini bombalıyor.