ABD İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ile bağlantılı militanların güney sınırından ABD'ye giriş yapma planlarına ilişkin istihbarat bilgisi olduğunu söyledi.

Senato'da konuya ilişkin senatörlere sunum yapan İç Güvenlik Bakanlığı istihbarat ve analizden sorumlu Bakan Yardımcısı Francis Taylor, IŞİD sempatizanları arasındaki Twitter ve Facebook yazışmalarında bu ihtimali dile getirdiklerinin tespit edildiğini anlattı.

ABD sınırlarından IŞİD militanı ya da bağlantılı grupların giriş yapma ihtimalini bir tehdit olarak algıladıklarını vurgulayan Taylor, bu tehdide karşı koymak için istihbarat ve sınır güvenliklerinin yeterli olduğunu savundu.

Oturumda söz alan Senatör John McCain ise binlerce kişinin ABD sınırlarından yakalanmadan geçebildiğine işaret ederek, IŞİD'e ilişkin istihbaratın vatandaşların tehlikede olduğunu gösterdiğini söyledi. ABD'nin Irak'ta IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırıları nedeniyle bu örgütün ABD içinde de eylemlerde bulunabileceği riski istihbarat birimleri ve analistler tarafından dile getirilmişti.