İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde 23 sene başkanlık yapan efsane lider Jordi Pujol’un küçük oğlu Oleguer Pujol Ferrusola yolsuzluktan gözaltına alındı.

Ulusal Mahkeme (Audiencia Nacional) hakimi Santiago Pedraz’ın kararıyla İspanyol polisi, bu sabah erken saatlerde Pujol Ferrrusola’nın Madrid, Barcelona ve Valencia'daki ev ve iş yerlerinde arama yaptı.

Kara para aklama ve vergi sahteciliğiyle suçlanan Oleguer Pujol Ferrusola’nın evi aranırken özel eğitimli banknot detektörü köpeklerinin de operasyonda yer alması dikkat çekti.

Katalonya’da başkanlık yaptığı dönemde İspanya’nın ikinci başbakanı sayılan Pujol’un kendisi de yolsuzluk suçlamasıyla bir başka sorgu hakimi tarafından soruşturuluyor.

Jordi Pujol geçtiğimiz aylarda yurt dışındaki hesaplarında para sakladığını kabul ederken, oğul Pujol’un vergi cennetlerine 550 milyon Euro para transfer ettiği öne sürülüyor.

El Mundo gazetesi, 42 yaşındaki Oleguer Pujol Ferrusola’nın şahsen 2 milyar 177 milyon Euro'ya Santander Bankası’na ait bin 152 şubeyi 2007’de satın aldığını iddia etti.