sozcu.com.tr / DIŞ HABERLER 

Japonya'nın ünlü kara dulu haline gelen 67 yaşındaki Chisako Kakehi, cinayete teşebbüsten Kyoto'da tutuklandı.

Son 20 yıl içinde beraber olduğu 7 adamın da benzer şekillerde ölmesi Kakehi ile ilgili şüpheleri arttırdı. Eşlerinden kalan sigorta ödemeleri ve mal varlıklarıyla yaklaşık 7 milyon dolarlık servetin sahibi olan kadın, zehirleyerek öldürme şüphesiyle tutuklandı, cinayetten yargılanacak.

Kakehi'nin ölümle tanışması 94 yılında ilk kocasının 54 yaşındayken ölmesiyle başladı. 2006'da internetteki bir buluşma sitesi aracılığıyla tanıştığı ikinci kocasının da felç geçirerek ölmesinin ardından, hemen yeniden evlenen Kakehi üçüncü eşini de 2008 yılında kaybetti.

Bir yıl sonra 2009'da kanserden ölen erkek arkadaşının ardından, 2012'de nişanlısı bir motosiklet kazasında öldü. Otopsi raporunda, kanında siyanür bulunduğu tespit edildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında 75 yaşındaki erkek arkadaşının beraber yedikleri bir yemekten hemen sonra hastalanıp ölmesinin ardından, yeniden evlenen kadının son kocası Isao Kakehi, evde birden rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı. Hastaneye ulaştığında ölmüş olduğu belirtilen adamın kanında yüksek dozda yoğunlaştırlmış siyanür tespit edildi.

Geçtiğimiz hafta tutuklanan Chisako Kakehi, hakkındaki iddiaların tümünü yalanladı. Polis, para için bu cinayetleri işlemiş olduğuna inandıkları kadınla ilgili araştırma yapmaya devam ediyor. Ölen eşlerin yaşlarının genellikle 60 ve üzeri olması nedeniyle polis, gerçekten hastalanıp mı öldüler yoksa zehirlendiler mi sorusunun cevabını bulabilmek için detaylı bir soruşturma başlattı.

67 yaşında kara dul Chisako Kakehi ise kader mağduru olduğunu ve ölümlerle hiç bir alakası olmadığını savunuyor.