Justin Bieber Başkan Obama'ya rest çekti!

ALS hastalığı için bağış toplamak adına ünlü isimlerin başından aşağı bir kova su dökerek diğer ünlülere meydan okuduğu eyleme Justin Bieber da katıldı. Üstelik Bieber, ABD Başkanı Barack Obama'ya meydan okudu. Kurallara göre 24 saat içinde, Obama'nın bir kova soğuk suyu başından aşağı dökmesi gerekiyor.

ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan akıma Kanadalı yıldız Justin Bieber da destek verdi. Bieber, Barack Obama, Ellen DeGeneres ve Chris D'Elia'ya meydan okudu.

Amerikalılar, motor nöron hastalığı olarak bilinen ALS için bir sosyal medya kampanyası başlattı. Bir kova buz akımına göre (ice bucket challenge), meydan okuma davetini alan kişinin 24 saat içinde başından aşağı buzlu su dökmesi gerekiyor. Dökerse 3 kişiye daha meydan okuma teklifi gönderiyor. Eğer dökmezse ALS için bağış yapması gerekiyor, tabi bir kova buzu başından aşağı dökenler de ALS için bağış yapabiliyor. Ve bu akım sayesinde ALS için epey bütçe toplanmış durumda.

Kampanyaya pek çok ünlü isim katıldı. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'ten ünlü oyuncular Hillary Swank ve Mickey Rourke'a kadar pek çok kişi bu akımın öncüsü oldu.