İki grup arasında yaklaşık 40 gün önce başlayan çatışmalar devam ediyor. Çatışmaların özellikle Kobani'nin iç bölgelerinde yoğunlaştığı gözlendi. Bölgeden yükselen duman Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de görülüyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları Kobani üzerinde keşif uçuşu yaptı.

Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri sürüyor, bölgedeki tanklar da zaman zaman yer değiştiriyor.

Bu arada Suriye sınırına yakın hakim tepelere çıkan vatandaşlar, Kobani'deki gelişmeleri dürbünle izliyor. Erken saatlerde bölgeye gelen bazı kişiler de çay ve simit satıyor.

Tel Şeir Tepesi IŞİD'in kontrolünde

Öte yandan, Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Faris Ebu Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD ile bazı Kürt grupları arasındaki çatışmaların devam ettiğini belirtti. Dün akşamdan bu yana ilçenin kuzeybatısında yoğun çatışmaların yaşandığını vurgulayan Ahmet, "Yoğun saldırılardan dolayı Kobani'deki Tel Şeir Tepesi'ni terk ettik. Bu bölgede 17 IŞİD üyesi öldü, bizden de 2 arkadaşımız hayatını kaybetti. Çatışmalar esnasında 1 canlı bombayı etkisiz hale getirdik" ifadelerini kullandı.

Ahmet, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakların eskisi gibi IŞİD mevzilerini bombalamadığını öne sürdü.

Muhalif Rakka Devrimcileri, çatışmaların başladığı günden bu yana Kobani'deki Kürt gruplara destek veriyor.

IŞİD hedefleri bombalandı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD mevzilerini bombaladı.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Kobani'nin iç kesimlerinde yoğunlaştı. IŞİD'in, Kürt gruplara ait mevzilere havan atışı gerçekleştirdiği görüldü.

Sabahın erken saatlerinden itibaren keşif uçuşu yapan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ise Kobani'deki IŞİD mevzilerini bombaladı.

Bölgeyi kaplayan yoğun duman, Suruç'un sınıra yakın bölgelerinden de gözlendi.