Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni'nin (32), Kudüs'te şoförlüğünü yaptığı İsrailli bir otobüs firmasına ait araçta ölü bulunmasından sonra, Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde toplanan Filistinliler ile İsrail polisinin arasında çatışmalar çıktı. İsrail polisinin, Filistinlilere karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı aktarıldı.

Öte yandan, Fetih, Hamas, Filistin Kurtuluş Halk Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin, Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttukları olaya tepki amacıyla bugün genel grev yapma kararı aldıkları açıklandı.

Kudüs'te, İsrailli bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Er-Ramuni, dün otobüste boynundan asılmış halde ölü bulunmuştu.

İSRAİL POLİSİ İNTİHAR DEDİ

İsrail polisinin kısa sürede olayı “intihar” olarak adlandırması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu ileri sürülmüştü.

YAHUDİ YERLEŞİMCİ BIÇAKLANDI

İsrail Kanal 2 Televizyonu'nun haberine göre, Kudüs'te Yahudi yerleşimciyi, Filistinli bir kişi bıçakladı. Yaralanan kişi, hastaneye kaldırılırken, İsrail polisi kaçan saldırganı bulmak için bölgeyi ablukaya aldı.

HAMAS SALDIRIYI KUTLADI

Öte yandan, Gazze'deki Hamas Hareketi, Kudüs'teki bıçaklıyı saldırıyı kutladı.

Hareket tarafından yapılan açıklamada, "İşgal altındaki Kudüs'te cereyan eden bu saldırıyı kutluyor ve İsrail'in Filistinlilere yönelik uygulamalarına verilmiş tabii bir cevap olarak addediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da uzun süreden bu yana, İsrail'in politikalarını protesto eden Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. (FOTO: ARŞİV)