Bosna-Hersek'te, başını işsiz gençlerin çektiği ve üç gündür devam eden gösterilerde dün gündüz sakinlik hüküm sürerken akşam saatlerinde, Bihaç ve Mostar'da yeniden protestolar başladı.

Bihaç'ta yüzlerce eylemci kent merkezine yürüyerek, Una -Sana Kantonu Başkanı Hamdiya Lipovica'nın istifasını istedi. Eylemciler bu arada birkaç aracı ateşe verdi, polise sopa ve taşlarla saldırdı.

Polis ile eylemciler arasında çıkan çatışmada çok sayıda kişi yaralandı. Polis, takviye güç ile protesto edenleri püskürtmeyi başardı. Polis, eylemin başında bulunan bazı kişileri tutukladı. Mostar kentinde de eylemciler yeniden sokaklara döküldü. Ancak polis hızlı bir müdahale ile eylemcileri dağıttı.

Küfrede küfrede istifa etti

Başkent Saraybosna, Tuzla ve Zeniça kentlerinde dün akşam meydana gelen yıkıcı eylemler nedeniyle Saraybosna Kontonu Başkanı Suat Zeljkovic 'Hayat' televizyonuna bağlanarak istifa ettiğini bildirdi.

Bu sırada, olaylarla ilgili sorulan sorulara Zeljkovic, küfür ve hakaretlerle cevap verdi.

Saraybosna polisi ise eylemleri başlattığı iddiasıyla Bosna - Hersek Bağımsız Sendikalar Federasyonu Başkanı Yosip Miliç'i ve 30 kişiyi tutukladı.Yabancı medyalar ise Bosna'daki olayları 'Balkan Baharı' olarak nitelendirdi. Bosna - Hersek'in yanısıra Kosova'nın başkenti Priştine'de üniversite öğrencilerin protestoları devam ederken, Hırvatistan'da da işçiler protesto etmeye hazırlanıyor.