BBC Türkçe'nin haberine göre, resmi KCNA ajansı Kim'in Salı günü bilim adamları için yeni inşa edilen yerleşim bölgesine "alan rehberliği" verdiğini ileri sürdü.

Jong-un'un yokluğu spekülasyona yol açmıştı.

Resmi medya Kim'in yokluğuna gerekçe olarak belirtilmemiş kişisel "rahatsızlığa" atıfta bulunuyor.

Kuzey Kore devleti için oldukça önemli bir anma törenine katılmayan devlet başkanı Kim Jong-un, bir aydan fazla süredir kamuoyu önüne çıkmadı.

Jong-un'un ortalarda görünmeyişi spekülasyonları tetiklerken, Güney Kore, liderin halen görev başında olduğuna inandıklarını söyledi.
Kuzey Kore devletini yöneten iktidar partisinin kuruluş yıldönümünde ülkenin yetkilileri eski devlet başkanları ve aynı zamanda Jong-un'un babası ve dedesi olan Kim Il-sung ve Kim Jong-il'in mozolesini ziyaret etti.

Ancak Kim Jong-un'un ismi ziyarette katılanlar listesinde yer almadı. Kim Jong-un son üç yıldır anmaya ilk kez katılmadı.

Devlet Başkanı en son 3 Eylül'de görüntülenmişti.

Henüz 32 yaşında olan lider için Güney Kore basını gut hastalığından muzdarip olduğunu yazıyor.

Kuzey Kore devlet televizyonu geçen ay Jong-un'un "rahatsızlık veren fiziksel bir durumu" olduğunu bildirmiş, daha sonra liderin topalladığı görüntüler yayınlamıştı.
Basında ve sosyal medyada Jong-un devrilmiş olup olmadığına dair spekülasyonlar yapılırken, doğrulanmış herhangi bir bilgi mevcut değil.