Lübnan Ulusal Haber Ajansı, Lübnan'ın güneyinden İsrail'e iki roket ateşlendiğini duyurdu. Saat 06:30'da ateşlenen roketlerin kim tarafından atıldığı ise henüz açıklanmadı.

85'TEN FAZLA CAN KAYBI VAR


Filistinli yetkililer, İsrail'in askeri operasyonunun başladığı Salı gününden bu yana Gazze'de çoğu sivil 85'ten fazla kişinin öldürüldüğünü, 540 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Hastane kaynakları, dün gece boyunca devam eden İsrail hava saldırılarında en az 20 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Çoğu kişinin, Filistin’in güneyinde yer alan bir eve ve kafeye yapılan saldırıda öldüğü belirtildi. Kafedeki kişilerin saldırı sırasında Dünya Kupası yarı final maçını izlediği ifade edildi. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, kafedeki 5 çocuk ve 3 kadınla birlikte toplam 17 kişi yaşamını yitirdi.



İsrail ordusunun Salı gününden bu yana 900’e yakın hedefi vurduğu bildirildi. Sadece dün gece 108 hedefin vurulduğu açıklandı. Ayrıca, İsrail’e Gazze’den atılan 12 roketten 8’inin ‘Iron Dome’ adlı savunma sistemiyle etkisiz hale getirildiği belirtildi. İsrail ordusu sözcüsü, dün Han Yunus’taki bir eve yapılan saldırının 8 kişinin ölümüyle sonuçlanmasına dair “Bu bir trajedi. Hedefimiz bu değildi” şeklinde bir açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon İsrail ile Hamas arasında ateşkes çağrısında bulundu. İki tarafa da itidal çağrısında bulunan Ban, Orta Doğu’nun yeni bir savaşı kaldıramayacağını kaydetti. İsrail hükümeti, Gazze’ye kara harekâtı olasılığını da masaya yatırdı. 40 bin yedek asker göreve çağrıldı. Yüzlercesinin birliklerine teslim oldukları haberleri geliyor.