2Nepal'de yaklaşık 300 bin hayvanın topluca kurban edildiği, Gadhimai festivali sona erdi.
3500 bini aşkın Hint ve Nepalli Hindu’nun toplandığı Bara bölgesinde bulunan Gadhimai tapınak kan gölüne döndü.
4Tapınakta iki gün içinde 5 binden fazla bufalo ve bunun dışında keçi, koyun, tavuk, fare, domuz ve güvercin Hindu tanrıçası Gadhimai onuruna kurban edildi.
5Her 5 yılda bir gerçekleştirilen festivalde, hayvanlar Güç Tanrıçaso Gadhimai uğruna kurban ediliyor.
6En son 2009 yılında gerçekleştiriken törende, uluslararası hayvan hakları örgütü PETA 250 binden fazla hayvanın öldürüldüğünü açıklamıştı.
7Hayvan hakları eylemcileri ve dini gruplar, geçen haftalarda Katmandu’da ve Gadhimai tapınağı yakınındaki kentlerde festival nedeniyle protesto gösterileri düzenlemiş, ancak Hindu yetkililer, ülkenin çok eski bir geleneği olduğu gerekçesiyle hayvanların kurban edilmesine engel olmayacaklarını belirtmişti.