İsrail radyosunun ordu sözcüsüne dayandırdığı haberde, ordu güçleri, polis ve sınır muhafızlarının işbirliğiyle bu sabah Şeludi'nin Silvan'daki evinin yıkıldığı belirtildi.

Haberde ismi zikredilmeyen sözcünün şu ifadelerine yer verildi:

"Yıkım hız kesmeden devam eden terörle mücadele kapsamında, üst düzey siyasi talimatlar üzerine gerçekleştirildi. Bu evin yıkılması vatandaşlarımıza saldırı düzenlemeyi düşünenlere bedelini ağır ödeyeceklerini ifade eden açık bir mesajdır."

Kudüs'te 22 Ekim'de Filistinli Abdurrahman eş-Şeludi (21), İsraillilere aracıyla çarpmasının ardından İsrail polisi tarafından vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kudüs'te dün bir sinagoga düzenlenen saldırıda da 4 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, polisler tarafından öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu. Netanyahu, sinagoga düzenledikleri saldırı sırasında polis tarafından öldürülen iki Filistinli'nin evlerinin yıkılması talimatı vermişti.

ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ
Kudüs'te sabah saatlerinde sinagoga düzenlenen saldırıda 5 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, "Kudüs'ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişi, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganlar Doğu Kudüslü" açıklamasında bulunmuştu.