Almanya'nın Köln kentinde, Kobani'deki olayları protesto etmek için bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi ile Köln Katedrali önünde Çin'in Doğu Türkistan'daki Türklere yönelik yaptırımlarını protesto eden 50 kişilik grup arasında gerginlik çıktı.

Köln polisi olayları iki gurup arasına etten duvar örerek daha fazla büyümeden engelledi. Ellerinde Türkiye ve Doğu Türkistan bayrakları olan grup olay yerinden uzaklaştırıldı.

 

GÖSTERİCİLER KARŞI KARŞIYA GELDİ

Saat 14.00'de Eberplatz Meydanı'nda bir araya gelen protestocular, IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto etti. Ellerinde Abdullah Öcalan posteri taşıyan göstericiler zaman zaman Türkiye aleyhine slogan atarak kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

 

Kobani destekçilerinin yürüyüş güzergahı olan tarihi Köln Katedrali önünde ise küçük bir grup Çin'in Doğu Türkistan'daki Türklere yönelik politikasını protesto etmek için bir araya geldi. Basın açıklaması yapıp şiir okuyan grup dağılmak üzereyken, yakınlarından geçen Kobani protestocularından bazı göstericilerin, gruba şişe atması üzerine gerginlik çıktı. Yaşanan gerginlik üzerine polis polis iki grup arasında etten duvar örerken, Çin'i protesto eden az sayıdaki göstericiyi bölgeden uzaklaştırarak, olayların büyümesi önlendi. Bölgeye takviye çok sayıda polis sevk edildi.